JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerstreiken

Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag fortsetter streiken

Forbundsstyret i Skolenes landsforbund vil ikke å gå inn i forhandlinger med KS, og fortsetter dermed streiken. Også Norsk Lektorlag varsler opptrapping.
Skolenes landsforbund sine representanter på vei ut fra Riksmeklerens kontor søndag ettermiddag.

Skolenes landsforbund sine representanter på vei ut fra Riksmeklerens kontor søndag ettermiddag.

Sidsel Valum

– Forslaget fra KS har helt utilstrekkelige økonomiske rammer til at det vil være mulig å komme fram til en løsning som vi kan akseptere, sier forbundsleder i Skolenes landsforbund Mette Johnsen Walker i en pressemelding mandag.

– Og KS har vært veldig tydelige på at det ikke var mulig å øke den økonomiske rammen. Da fins det heller intet grunnlag for seriøse forhandlinger, sier Walker.

Skolenes landsforbund har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 72 medlemmer i streik. Forbundet tar ut 20 nye medlemmer i streik fra fredag og ytterligere 15 fra neste mandag. Da vil Skolenes landsforbund ha 107 streikende medlemmer.

Også Norsk Lektorlag bryter

Søndag forlot Utdanningsforbundet møtet med KS hos Riksmekleren. Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag ble sittende, men mandag er det klart at begge fortsetter streiken.

– Vi har hatt som målsetting å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor sa vi i utgangspunktet ja til å fortsette prosessen da vi først fikk en plass ved forhandlingsbordet. Vi har nå lukket den døren, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Norsk Lektorlag har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 60 medlemmer i streik. De vil varsle ny opptrapping tirsdag.

Totalt er over 8.000 lærere i streik på landsbasis.

Analyse: Derfor er det så vanskelig å løse lærerstreiken

KS: – Vi strakk oss langt

Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS sier i en pressemelding mandag kveld at de beklager at meklingen med Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag ikke førte til en løsning.

– Vi hadde håpet å finne en løsning på streiken for de to lærerorganisasjonene, slik at i hvert fall en del av elevene kunne komme tilbake på skolen. Vi strakk oss langt for å få det til, og kom dem i møte på viktige punkter, sier Gangsø.

Han er samtidig kritisk til at Utdanningsforbundet forlot forhandlingsbordet hos Riksmekleren etter to timer søndag, og sier at de under møtet sto fast på sitt motkrav.

– KS og Utdanningsforbundet er enige om lønnsoppgjøret for 2022, men Utdanningsforbundet ønsker å starte neste års lønnsoppgjør alene. Det er ingen grunn til å tro at de 37 andre fagforbundene i kommunesektoren kan akseptere at deler av neste års lønnspott er brukt opp før vi har begynt forhandlingene, sier Gangsø.

Faktasjekk: Er lærerne lønnstapere for sjette år på rad?

Warning
Annonse
Annonse