JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spekter vil kaste ut LO og NHO fra Rikslønnsnemnda

At LO og NHO har faste plasser i Rikslønnsnemnda er en utdatert løsning, mener Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.
– Vi trenger ikke LO og NHO til å passe på oss., sier administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.

– Vi trenger ikke LO og NHO til å passe på oss., sier administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.

Ole Palmstrøm

– Selv om LO ikke har stemmerett, kan de sitte og påvirke de nøytrale medlemmene i saker som dreier seg om andre organisasjoners medlemmer. Det er en håpløs ordning fra en annen tid, da LO og NHO var de eneste store sammenslutningene, sier Bratten til Klassekampen.

Unio har reagert på at LO, med sine sterke interesser i saken, har fast plass i nemnda som skal avgjøre hvorvidt Unio og Akademikerne får fortsette med egne tariffavtaler. De faste plassene har ikke stemmerett, men får delta i forhandlingene.

– Vi trenger ikke LO og NHO til å passe på oss. Det er flere parter, og vi har samme ansvar for inntektspolitikken. Det er ingen grunn til at Spekter og Unio for eksempel ikke skulle klare dette fint selv, mener Bratten.

Spekter-sjefen sier til avisen at hun ønsker en skikkelig utredning om hvordan Rikslønnsnemnda er satt sammen, men at det må skje utenfor en aktuell konflikt.

Både LO og NHO har fått forelagt Brattens uttalelser. Begge parter svarer til Klassekampen at de ønsker å beholde dagens modell.

Les også: YS-lederen er kritisk til Høyres innblanding i statsoppgjøret

Warning
Annonse
Annonse