JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stein Lier-Hansen bytter industrien med miljøbevegelsen: – Alltid brent for det grønne skiftet

Etter mer enn 20 år forlater han Norsk Industri. 68-åringen skal begynne i Bellona.
Stein Lier-Hansen går fra Norsk Industri til miljøorganisasjonen Bellona. 

Stein Lier-Hansen går fra Norsk Industri til miljøorganisasjonen Bellona. 

Heiko Junge / NTB

stian.drake@ntb.no

– Tiden er riktig for å levere stafettpinnen videre. Jeg ser fram til å få mer tid til egne aktiviteter, i tillegg til at jeg også får noe mer fritid. For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren, sier 68-åringen i en pressemelding fra Norsk Industri.

Mye lest: Strømstøtten endres: Sjekk hva det betyr for deg

Det var E24 som først meldte om saken. Overfor VG sier Lier-Hansen at han nå skal jobbe for Bellona.

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø.

Lier-Hansen begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004.

I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som administrerende direktør.

Warning
Annonse
Annonse