JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høye priser på strøm, drivstoff og mat

SV krever at Støre kutter skatten for vanlige folk: – Fellesskapet må stille opp for de som sliter

De høye prisene på strøm, drivstoff og mat kan vare lenge, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski. SV mener regjeringen må ta større grep for å trygge folks økonomi.
– Vi må se an den økonomiske situasjonen, men skattene må kuttes mer enn det som har vært lagt opp til så langt, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

– Vi må se an den økonomiske situasjonen, men skattene må kuttes mer enn det som har vært lagt opp til så langt, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

Leif Martin Kirknes

– Vi er nødt til å få et mer omfordelende skattesystem og kutte skattene for folk flest langt mer enn det som har vært lagt til grunn så langt, sier SVs finanspolitiske talsperson til NRK søndag, dagen før regjeringen samles til budsjettkonferanse på Klækken hotell på Ringerike.

Kaski sier at alt tyder på at de høye prisene på strøm, drivstoff, mat og andre forbruksvarer vil vare lenge.

– Det er krig i Europa, og det vil selvsagt påvirke Norge også. Derfor må vi ikke stadig finne på nye krisepakker, men heller ta større grep som kan trygge folks økonomi, sier hun.

Nye tall: Krigen i Ukraina driver prisene opp – vil påvirke vårens lønnsoppgjør

SV er regjeringens foretrukne budsjettpartner, og regjeringen trenger å få SV med seg for å få flertall for statsbudsjettet. Signalene fra SV er derfor viktige for regjeringens arbeid med 2023-budsjettet.

Kaski er også klar på at skattelettelser må på plass allerede i revidert nasjonalbudsjett som regjeringen skal legge fram i mai.

– Jeg er opptatt av at dette skal skje raskt. Derfor må regjeringen også planlegge for skatteendringer i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Så vil de største endringene måtte komme i statsbudsjettet, sier Kaski.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse