JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Havbruk

SVs krav til lakseskatten var fullstendig urimelig, mener Fellesforbundet

Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, mener Sosialistisk Venstreparti (SV) hadde et urimelig krav til lakseskatten.
Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum mener SV stilte urimelige krav til lakseskatten.

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum mener SV stilte urimelige krav til lakseskatten.

Tormod Ytrehus

Torsdag ble det klart at Sp, Ap, Venstre og Pasientfokus enige om en lakseskatt på 25 prosent.

– Venstre og Pasientfokus har tatt ansvar og sørget for ro og forutsigbarhet for de ansatte. De lyttet til næringen og sikret en innretning som gjør at man kan satse på havbruk også i framtida, sier Eggum til Klassekampen.

Regjeringens foretrukne samarbeidspartner, SV, ble ikke ble med på enigheten. Partiet har tidligere sagt at satsen regjeringen opprinnelig foreslo på 35 prosents lakseskatt er for lav.

Eggum mener SVs krav var fullstendig urimelig.

– SV hadde et fullstendig urimelig krav om å ta ut 48 prosent. Det ville påført de ansatte og mange av bedriftene et altfor høyt skattetrykk. SV spilte seg totalt ut på sidelinjen i en sak som gjelder en veldig viktig næring, sier han til avisen.

SV kjenner seg ikke igjen i kritikken til Eggum.

– SV har vært konstruktive og stilt rimelige krav, som det ikke burde være vanskelig for regjeringspartiene å innfri for å sikre seg et bredere flertall, sier finanspolitisk talsperson, Kari Elisabeth Kaski, til avisen.

Hun understreker at SV hadde vært villige til å akseptere lavere sats, mot strengere miljøkrav til næringen.

LO-lederen om lakseskatten: Fornøyd med skatteforliket for laksenæringen

Annonse

Flere saker

Annonse