JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagorganisering

Tesla er ikke interessert i å møte Fellesforbundet

I forrige uke inviterte Fellesforbundets leder Jørn Eggum Teslas norgessjef til å diskutere fagorganisering. Han blir møtt med en kald skulder.
Fellesforbundets leder Jørn Eggum ville gjerne diskutere fagorganisering med Tesla Norge, men får ikke ønsket oppfylt. 

Fellesforbundets leder Jørn Eggum ville gjerne diskutere fagorganisering med Tesla Norge, men får ikke ønsket oppfylt. 

Johan Nilsson / TT / NTB

Bakgrunnen for invitasjonen var den pågående streiken i Sverige der Tesla-ansatte streiker i protest mot at selskapet nekter dem tariffavtale.

Fellesforbundet har kritisert selskapets norske grein for å hindre fagorganisering, og Eggum inviterte derfor til et møte med Teslas norgessjef Alex Tangen, skriver Klassekampen.

Men Tesla i Norge ser ingen grunn til noe møte med Fellesforbundet. I en e-post til forbundet skriver Tesla at de ikke ser noe grunnlag for et slikt møte.

«Som vi nylig har kommunisert offentlig, står alle våre medarbeidere i Norge fritt til å selv velge om de ønsker å organisere seg eller ikke. Utover dette har vi ikke mer å tilføye. Vi ser derfor ikke at det er noe grunnlag for et møte som dere inviterer til», heter det i e-posten.

Forbundsleder Jørn Eggum er skuffet over svaret, og sier til avisen at forbundet vil fortsette å jobbe for å få Tesla-ansatte til å organisere seg.

Klassekampen har prøvd å kontakte Tangen for ytterligere kommentarer, men uten hell.

Les også: Norske Tesla-arbeidere frykter for jobben – organiserer seg i hemmelighet

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse