JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Privat barnevern

Toppe vil vingeklippe kommersielle barnevernsaktører

Private og kommersielle barnevernsselskap kan i dag få kontrakt som ideelle aktører. Det vil barneminister Kjersti Toppe ha slutt på.
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) ønsker å ytterligere innskrenke muligheten for at private aktører kan drifte barnevernstjenester.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) ønsker å ytterligere innskrenke muligheten for at private aktører kan drifte barnevernstjenester.

Håkon Mosvold Larsen / NTB

vaktsjef@ntb.no

Målet til regjeringen er å gradvis fase ut kommersielle barnevernsaktører, men lovgivningen i dag tillater at kommersielle selskap kan få drive som en ideell aktør, skriver Klassekampen.

Nå vil barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sette en stopper for det gjennom en lovendring.

– Vi går nå i gang med et arbeid for å stramme inn vilkårene, særlig for selskap som driver barnevernsinstitusjoner, sier Toppe til avisen.

I norsk barnevern eksisterer det i dag både offentlige, ideelle og private aktører, og bakgrunnen for at Toppe ønsker å endre på regelverket er at de kommersielle aktørene i stor grad har begynt å tilpasse seg innstrammingene i regelverket som regjeringen allerede har innført.

Flere aktører har endret formål og gjort seg om til ideelle selskap for å kunne drive videre.

Toppe sier at det aldri var regjeringens intensjon at kommersielle aktører skulle få anledning til å inngå kontrakter som ideelle aktører gjennom å omdefinere formålet sitt.

Les mer: Regjeringen lovet å fase ut kommersielle barnevernsaktører – men fornyer likevel 122 avtaler

Arbeidsretten: Her er milliardsøksmålet som kan endre privat barnevern

Warning
Annonse
Annonse