JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tusenvis av Amazon-arbeidere planlegger streik på Black Friday

Amazon-ansatte i rundt 40 land planlegger å streike førstkommende fredag, på årets kanskje største kjøpefest, Black Friday.
Ansatte Amazon krever bedre arbeidsvilkår og høyere lønn for å takle det økte prisnivået, skriver Bloomberg. (Arkivbilde fra demonstrasjon i Berlin i 2017).

Ansatte Amazon krever bedre arbeidsvilkår og høyere lønn for å takle det økte prisnivået, skriver Bloomberg. (Arkivbilde fra demonstrasjon i Berlin i 2017).

Maurizio Gambarini / AP / NTB

De ansatte krever bedre arbeidsvilkår og høyere lønn for å takle det økte prisnivået, skriver Bloomberg.

Fagforeninger i USA, Storbritannia, India, Japan, Australia og Sør-Afrika er blant dem som er med på fellesaksjonen «Make Amazon pay» (Tving Amazon til å betale). Også miljø- og menneskerettsorganisasjoner støtter kampanjen.

Få med deg denne: Éin million amerikanarar jobber i utskjelte Amazon

– Det er på tide at teknologigiganten umiddelbart avslutter sin avskyelige og farlige atferd og i stede følger loven og forhandler med de ansatte, som vil forbedre jobbsituasjonen sin, sier generalsekretær Christy Hoffman i fagforeningen UNI Global Union.

Amazon, som er verdens største netthandelsplattform, har en lang historie med konflikter med fagforeninger og ansatte om arbeidsforhold.

Selskapets talsperson David Nieberg erkjenner at Amazon ikke er prefekt, men sier de gjør mye for å bedre forholdene for sin ansatte og for miljøet.

Warning
Annonse
Annonse