JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav ansatte rundt 600 for å håndtere søknader da koronakrisen satte inn

Da koronakrisen slo inn, måtte Nav omdisponere rundt 600 personer internt og ansette omtrent like mange nye for å håndtere alle søknadene.

Tormod Ytrehus

«Nav opplevde en situasjon «ingen» hadde sett for seg», heter det i en intern Nav-evaluering av året 2020 som Aftenposten har fått tilgang til.

I rapporten skriver Nav at antall ledige økte fra 100.000 til 400.000 i løpet av mars i fjor, og at de i løpet av det neste halvåret en halv million vedtak om dagpenger.

For å håndtere den økte arbeidsmengden omdisponerte de rundt 600 personer internt og ansatte omtrent like mange nye for å håndtere alle søknadene.

I tillegg jobbet over 14.000 ansatte hjemmefra, som tilsvarer 73 prosent alle som arbeider i Nav.

I evalueringen pekes det også på at det ikke ble tatt referater fra viktige møter, og at det å være i beredskap ikke var godt nok kjent i organisasjonen.

Jorun (62) holdt på å miste pensjonen verdt 1,1 millioner kroner

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse