JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL Forsvar 60 år

NTL Forsvar feiret etterlengtet jubileum

I en tid med omstilling og uro innad, er NTL Forsvar glade for å endelig kunne feire 60-årsjubileum.
GLADE FOR Å SAMLES: Den gjenvalgte lederduoen Stina Hassel og Rune Bjørseth i NTL Forsvar kunne endelig samle delegasjonen til representantskapsmøte på Oscarsborg festning denne uka.

GLADE FOR Å SAMLES: Den gjenvalgte lederduoen Stina Hassel og Rune Bjørseth i NTL Forsvar kunne endelig samle delegasjonen til representantskapsmøte på Oscarsborg festning denne uka.

Guro Gulstuen Nordhagen

guro@lomedia.no

Endelig fikk NTL Forsvar feire 60-årsjubileum – som 62-åring.

– Men vi har på ingen måte tenkt å gå av med AFP, sier leder Stina Baarne Hassel, som ble gjenvalgt for to nye år denne uka.

Etterlengtet feiring

Etter to år med pandemi er lederen glad for å kunne møte både nye og gamle tillitsvalgte. Og stemningen var ikke dårligere hos deltakerne. Feiringa ble lagt til Oscarsborg festning utenfor Drøbak i forbindelse med representantskapsmøte og konferanse.

Etter representantskapsmøte og valg fikk hele delegasjonen en guidet tur på den historiske øya i Oslofjorden. Der ventet sur vind og litt etterlengtet regn tirsdag kveld. Kvelden ble tilbrakt med nydelig solnedgang til middagen inne.

– Det viktigste med feiringa er å samle folk og å være sammen, både i det formelle møtet og i det sosiale. For de nettverkene vi bygger her er veldig viktige for organisasjonen, sier Hassel.

Hun har sammen med nestleder Rune Bjørseth blitt gjenvalgt for andre gang.

Og på tross av avlyste og utsatte medlemsaktiviteter har medlemsmassen i NTL Forsvar økt de to siste åra. Nå er de to klare for å fortsette arbeidet for mer enn 5000 medlemmer i forsvarssektoren, som står i omstilling og innsparing.

– Det er utfordrende for oss som organisasjon at medlemmer er bekymret for jobbene sine. Det på tross av at forsvaret skal utvikles og styrkes, sier nestleder Bjørseth.

De organiserer for det meste sivile arbeidstakere i forsvarssektoren. Det er disse som blir utsatt for de største omstillingene, som kommer av modernisering, effektivisering og kutt.

Mest utsatt

Med utallige omstillinger de siste 62 årene er de begge stolte av arbeidet som er lagt ned.

– Vi har vist at vi er i stand til å ivareta medlemmenes interesser på en god måte selv om vi i hele vår periode har opplevd at de vi representerer har vært under kraftig press, sier Hassel og blir istemt av Bjørseth:

– Vi har opplevd en politisk seier i det at renholderne i forsvaret nå er i ferd med å komme tilbake. Vi mistet rundt 300 medlemmer da de røk ut og forventer at de kommer tilbake som medlemmer. Det er den største seieren, sier han.

Også NTL-leder Kjersti Barsok deltok på feiringen og gratulerte jubilanten, samtidig som hun anerkjenner den krevende tiden de har vært og er inne i.

– Gratulerer, og takk for den jobben dere har gjort i en veldig krevende tid. Jeg vet at mange av dere har fått hele hverdagen snudd på hodet, allerede før pandemi og krig var det krevende tider i forsvarssektoren, sier hun og fortsetter:

– Jeg kan påstå at dere jobber i den delen av vårt organisasjonsområde som er mest omstillingsutsatt. Det tror jeg faktisk ikke er en overdrivelse.

Les også: Lars ble tilbudt 100.000 kroner i bonus, men sa nei. Han angrer ikke

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse