JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

Spekter-oppgjøret starter i dag. LO Stat krever økt kjøpekraft

Økt kjøpekraft, likelønn og lavlønn er LO Stats prioriteringer før de sentrale Spekter-forhandlingene. Og at lederne ikke skal stikke av med store tillegg.
FORHANDLINGER: LO Stat-nestleder og forhandlingsleder i Spekter, Lise Olsen, starter de sentrale forhandlingene med Spekter mandag.

FORHANDLINGER: LO Stat-nestleder og forhandlingsleder i Spekter, Lise Olsen, starter de sentrale forhandlingene med Spekter mandag.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Mandag klokka 12 starter oppgjøret for virksomhetene i Spekter. Det inkluderer Posten, Vy, Avinor, NRK, helseforetakene, kultursektoren og en rekke andre virksomheter.

LO Stat forhandler på vegne av 50.000 medlemmer i sektoren, og nestleder Lise Olsen har kravene klare:

– For LO Stat er økt kjøpekraft hovedkravet. Kravene til lønn skal videre fremme likelønn og bekjempelse av lavlønn, sier Olsen, som leder forhandlingene.

Forhandlingene som starter mandag gjelder den sentrale delen av Spekter-avtalene, kalt A-delen. Den er felles for alle virksomheter.

Alle har også en B-del, som forhandles lokalt på virksomhetene i etterkant.

De sentrale forhandlingene fastsetter de sentrale tilleggene, og setter også frister for gjennomføring av de lokale forhandlingene.

Om det oppstår uenigheter i de lokale forhandlingene, løftes de til de sentrale partene igjen, før det eventuelt blir mekling for de enkelte virksomhetene.

LO Stat påpeker at kravene er i tråd med det som ble avtalt i frontfaget, altså oppgjøret mellom LO og NHO som ble avsluttet forrige uke.

Lise Olsen har også med seg et krav om at lederne i Spekter-virksomhetene ikke skal stikke av.

– Vi forutsetter også at den samlede lønnsveksten vi avtaler skal være normgivende for ledere og andre grupper av ansatte, sier Olsen.

Forhandlingene i frontfaget: Dette ble LO og NHO enige om

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse