JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1.000 voksne får ekstra hjelp til å skaffe seg fagbrev

Regjeringen gir 23 millioner kroner til forskjellige kurs for å forberede voksne til å ta fagbrev.
Kursene er fordelt på fagområdene bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag, salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag.

Kursene er fordelt på fagområdene bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag, salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag.

Emmie Olivia Kristiansen

Kursene, som skal holdes over hele landet, er blant annet åpne for permitterte og arbeidsledige. Regjeringen opplyser at av de 997 planlagte deltakerne har 556 innvandrerbakgrunn og 265 er permitterte under pandemien.

– Koronakrisen har igjen vist oss at det er de med lav eller ingen formell kompetanse som står først i permitteringskøen. Kompetanseheving er derfor en viktig investering i enkeltmennesket og kan for mange være inngangsbilletten til arbeidslivet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

– Som samfunn er vi tjent med at flere blir inkludert i arbeidslivet.

De 88 kursene er fordelt på fagområdene bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag, salg, service og reiseliv og teknologi- og industrifag.

Les også: Nå kan alle videregåendeelever få rett til å fullføre utdanningen

Annonse

Flere saker

Annonse