JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav

290.000 permitterte og arbeidsledige mister feriepenger

Nye tall fra Arbeids- og sosialdepartementet viser at 290.000 permitterte og arbeidsledige får mindre feriepenger neste sommer etter Solberg-regjeringens kutt.
Det koster 1,6 milliarder kroner å rette opp kuttet.

Det koster 1,6 milliarder kroner å rette opp kuttet.

Hanna Skotheim

«Det anslås på usikkert grunnlag at dersom reglene for feriepenger av dagpenger for utbetaling i 2021 ble videreført i 2022, ville om lag 290.000 personer fått rett på feriepenger i 2022.», skriver Arbeids- og sosialdepartementet som svar på spørsmål om statsbudsjettet.

De som mottar dagpenger, har ikke krav på å tjene opp feriepenger på samme måte som folk som er i jobb, men under koronakrisen kom likevel en midlertidig ordning på plass.

Aktuelt: Rødt vil ha feriepenger på dagpenger permanent

I Solberg-regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år ble det foreslått å stramme inn på ordningen. Ifølge tallene fra Arbeids- og sosialdepartementet vil rundt 190.000 personer som har mottatt dagpenger i mindre enn 25 uker i år, ikke få rett til feriepenger neste år med innstrammingene. De øvrige 100.000 vil få redusert sin utbetaling av ulike årsaker.

Kommentar: «Et uverdig politisk spill om arbeidsledige»

Ap og Sp har ikke foreslått å reversere innstrammingene i sitt tilleggsforslag til statsbudsjettet. SV har foreslått feriepenger i sitt alternative budsjett, men har sagt at de ikke vil ta det opp i budsjettforhandlingene med mindre Ap og Sp gjør det og kommer med forslag til finansiering.

Det koster 1,6 milliarder kroner å rette opp kuttet.

Krav fra forbundsleder: Arbeiderpartiet må finne fram feriepenger til de arbeidsløse

Annonse
Annonse