JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Luftfart:

Ap åpner for at staten kan kjøpe seg inn i SAS igjen

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli åpner for at Norge kan kjøpe seg inn i SAS om det blir regjeringsskifte.

Tormod Ytrehus

– Jeg synes den norske regjeringen har vært veldig passiv i en tid hvor både SAS og de svenske og danske eierne var veldig interesserte i å få med Norge på eiersiden i fjor, sier Myrli til Dagens Næringsliv.

I fjor fikk Sverige og Danmark blankt nei på en forespørsel til Norge om å spytte friske penger inn i SAS. Snart kan SAS trenge penger igjen, og Ap vil diskutere det.

– Jeg synes absolutt at den norske staten skal undersøke om Norge bør ha sterkere engasjement i SAS. Om det er snakk om eierskap eller mer tilskudd, det er litt for tidlig å si nå. Det viktigste er å ha et sterkt SAS, sier Myrli.

Debatt: «Regjerningen har åpnet for ny praksis på anbud innen luftfarten som kan få store konsekvenser for alle offentlige anbud»

Saken fortsetter under bildet.

– Jeg synes absolutt at den norske staten skal undersøke om Norge bør ha sterkere engasjement i SAS, sier Sverre Myrli (Ap).

– Jeg synes absolutt at den norske staten skal undersøke om Norge bør ha sterkere engasjement i SAS, sier Sverre Myrli (Ap).

Tri Nguyen Dinh

SAS har nylig lagt frem et nytt milliardunderskudd, og den vanlige egenkapitalen er tapt på nytt. En aksjeanalysesjef sa denne uken at SAS kan trenge friske penger igjen før jul.

Norge solgte seg ut av SAS i 2018.

Annonse
Annonse