JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utøya

AUF tar til orde for ny 22. juli-kommisjon

Ti år etter 22. juli-terroren vil AUF ha en ny kommisjon som tar for seg andre sider av terrorangrepet enn Gjørv-kommisjonen.
Illustrasjon

Illustrasjon

Sissel M. Rasmussen

Ungdomsorganisasjonen vil kartlegge tankegodset som lå til grunn for massedrapene, skriver NRK.

– Vi har ikke tatt noe politisk oppgjør med det som skjedde 22. juli. Det mangler et oppgjør med verdisynet, konspirasjonsteoriene og det politiske hatet bak terrorangrepet, sier AUF-leder Astrid Hoem til NRK.

– Vi har tatt et oppgjør med beredskapen og manglende sperringer, og vi har tatt det rettslige oppgjøret. Men vi har ikke diskutert ideologien og hvordan disse holdningene oppstår, mener Astrid Hoem.

AUF savner en tydeligere stemme fra hele det politiske spekteret, men først og fremst fra Høyre og statsminister Erna Solberg.

Solberg sier at regjeringen har satt i gang flere tiltak mot høyreekstremisme, men understreker samtidig at «dette er en kamp som aldri tar slutt».

– Derfor er jeg åpen for å vurdere alle forslag som kan bekjempe høyreekstremisme, og jeg inviterer AUF til å konkretisere sitt forslag, sier hun.

Erna Solbergs popularitet som statsminister stuper

Annonse

Flere saker

Annonse