JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Batterifabrikk sparker 1600 ansatte i Sverige

Det svenske batteriselskapet Northvolt, som produserer batterier til elbiler, sier opp 1600 av sine ansatte.
Den tyske bilprodusenten Volkswagen er største aksjeeier med en eierandel på 21 prosent. (Arkivfoto)

Den tyske bilprodusenten Volkswagen er største aksjeeier med en eierandel på 21 prosent. (Arkivfoto)

Håvard Sæbø

Det dreier seg om 1000 ansatte i Skellefteå, 400 i Västerås og 200 i Stockholm, skriver selskapet i en pressemelding. Northvolt har 6500 ansatte.

Konsernsjef Peter Carlsson sier i pressemeldingen at tiltaket er nødvendig da selskapet må sørge for å ta riktige beslutninger til rett tid som svar på motvinden i bilmarkedet.

Aktuelt: Fire dødsfall på batterifabrikk i Sverige

Tidligere i september ble det klart at deler av selskapets fabrikk i Skellefteå stenges inntil videre, men det var da ikke klart hvor mange som kom til å miste jobben.

Den svenske regjeringen har avvist å komme med krisehjelp til Northvolt. Selskapet er blitt ansett som svært viktig i Europas forsøk på å ta igjen Kina og USA når det gjelder produksjon av battericeller, som er en vesentlig komponent i blant annet elbiler.

Den tyske bilprodusenten Volkswagen er største aksjeeier med en eierandel på 21 prosent.

Warning
Annonse

Flere saker

Annonse