JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bråket rundt sportssjef Clas Brede Bråthen kan sette en stopper for LOs hopp-sponsing

I april avsluttes sponsoravtalen som LO har tegnet med hopplandslaget. Bråket rundt Clas Brede Bråthen er ingen god søknad for en fornyelse.
Sportssjef Clas Brede Bråthen under pressekonferansen til hopplandslaget på Sognsvann i Oslo i vår. LO vil ikke forlenge sponsoravtgalen hopplandslaget så lenge konflikten mellom Norges Skiforbund og Bråthen pågår.

Sportssjef Clas Brede Bråthen under pressekonferansen til hopplandslaget på Sognsvann i Oslo i vår. LO vil ikke forlenge sponsoravtgalen hopplandslaget så lenge konflikten mellom Norges Skiforbund og Bråthen pågår.

Foto: Stian Lysberg Solum

helge@lomedia.no

Kilder i LO sier til FriFagbevegelse at så lenge konflikten mellom hopplandslaget og skiforbundet pågår, vil det være umulig for LO å bli med videre som sponsor for hopperne.

LO har sponset hopplandslaget de fem siste årene, med rundt 10 millioner kroner hvert år, i tillegg til støtte til rekruttering og andre arrangement.

Mer om sponsoravtalen: LO fortsetter som sponsor for hopplandslagene

I april 2022 går avtalen ut. Etter det FriFagbevegelse erfarer er LO ønsket med videre. Men eventuelle forhandlinger om en ny sponsoravtale kom ikke i gang før bråket rundt Clas Brede Bråthen eksploderte i media.

Bråket rundt Bråthen har ikke akkurat styrket LOs iver etter å forlenge sponsoravtalen. LO har gitt full støtte til sportssjefen som ikke får fornyet sin avtale som sportssjef etter kommende sesong.

Tre stemte nei til hopp-sponsing i 2016

– Skiforbundet omtaler dette som en personalsak, men for oss er det en større sak enn som så: Dette setter hoppfamilien og Norges Skiforbund i et veldig dårlig lys. Så det hadde kanskje vært klokt å kontakte oss, har LO-leder Peggy Hessen Følsvik uttalt tidligere til VG.

Norges Skiforbund ønsker ikke å fornye kontrakten med Bråthen som sportssjef på hopplandslaget – etter 17 år i jobben. Bakgrunnen skal være en konflikt mellom hoppsjefen og ledelsen i skiforbundet. Ifølge skiforbundet er Bråthens kommunikasjonsform og atferd uakseptabel.

LO er derimot fornøyd med jobben til Bråthen og Alexander Stöckl i perioden forbundet har spyttet penger inn i hoppsporten.

– Måten Clas Brede Bråthen har jobbet for å sikre jentene de samme mulighetene som guttene er en av årsakene til at vi har vært med på denne reisen. Clas Brede har stått last og brast ved jentene i denne kampen. For det har vært en kamp. Innsatsen hans har utgjort en forskjell for jentene. Vi så fram til at han skulle fortsette med den jobben, har LO-leder Peggy Hessen Følsvik uttalt til VG.

Slik var den lange veien mot OL-gull for Maren Lundby

Warning
Annonse
Annonse