JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Civita-video advarer mot Rødt: Udemokratisk og autoritære trekk

Civita advarer i en ny informasjonsvideo på det sterkeste mot partiet Rødt og det tankesmia mener er udemokratiske og autoritære trekk.
Civita-leder Kristin Clemet

Civita-leder Kristin Clemet

Jan-Erik Østlie

– De ønsker en revolusjon i et av verdens mest solide demokratier. Det må vi ta på alvor, sier Civita-leder Kristin Clemet til Klassekampen.

I en informasjonsvideo trekker Civita paralleller mellom Rødt og det autoritære regimet til Viktor Orbán i Ungarn. Clemet framholder at det Rødt og Orbán har til felles, er manglende respekt for det liberale demokratiet og et pluralistisk samfunn.

– Det går en klar grense mellom de politiske partiene som er en del av det liberale demokratiet, og de som ikke er det. På Stortinget i Norge i dag er det bare Rødt som står på feil side av denne grensa, sier hun.

Rødts førstekandidat Mimir Kristjansson i Rogaland mener Civita-videoen og utspillet til Clemet viser at panikken er i ferd med å bre seg på deler av høyresiden nå som Rødt ligger an til å komme over sperregrensa.

– Det er for så vidt ikke overraskende at dette kommer fra Civita nå, det er tankesmia til milliardærene i Norge, og nå er de redde for at Rødt skal få mer makt og innflytelse i norsk politikk, sier Kristjánsson.

Han stempler påstandene til Clemet om at Rødt en trussel mot demokratiet som «helt frikoblet fra virkeligheten».

Sp-topp åpner for SV-samarbeid: – En reell problemstilling

Warning
Annonse
Annonse