JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De rødgrønne frykter korona har forsterket ulikheten i Norge

Den rødgrønne opposisjonen frykter koronapandemien øker sosiale og geografiske forskjeller og vil at regjeringen skal utrede hvordan krisen påvirker ulikhetene.
SVs Kari Elisabeth Kaski. I bakgrunnen: Rødts Bjørnar Moxnes.

SVs Kari Elisabeth Kaski. I bakgrunnen: Rødts Bjørnar Moxnes.

Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet, SV, Sp, Rødt og MDG hevder regjeringen manglende evne og interesse til å motvirke økt ulikhet under koronakrisen, skriver Klassekampen.

– Det virker ikke som det har gått opp for regjeringen eller at de er interessert i å gå gjennom hvor bredt krisen treffer, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV.

Et regjeringsoppnevnt utvalg skal vurdere koronapandemiens påvirkning på norsk økonomi mot 2025. Finansminister Jan Tore Sanner (H) mottok første delrapport fra utvalget i starten av oktober og den endelige rapporten er ventet i første kvartal 2021.

De fem rødgrønne partiene foreslår nå for Stortinget at mandatet for utvalget endres. Utvalget må også se på hvordan pandemien påvirker ulikhet mellom folk, mener partiene. Partiene vil i tillegg endre sammensetningen i utvalget for å oppnå større representasjon fra hele landet.

– Det at et arbeid har pågått med en innretning som ikke er god nok, er jo ikke et argument for at man bare skal fortsette, sier finanspolitisk talsperson Sigbjørn Gjelsvik i Senterpartiet.

Sanner skriver i en epost til Klassekampen at utvalget allerede har et bredt mandat og at det er for tidlig å gjennomføre en grundig vurdering av fordelingsvirkningene.

Derfor er dette et riktig statsbudsjett i krisetid, mener Høyres Heidi Nordby Lunde

Annonse
Annonse