JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsdumping i norske farvann:

De rødgrønne vil ha utvalg mot lønnsdumping i sjøfarten

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet vil at et utvalg skal se på lønns- og arbeidsvilkårene for sjøfolk i norske farvann.
Ap-leder Jonas Gahr Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre

Jan-Erik Østlie

Arbeidsvilkårene til sjøfolk som jobber i norske farvann, ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag. Ap-leder Jonas Gahr Støre viste til eksempler på ekstremt lave lønninger, også på skip som går mellom norske havner, noe som fører til færre norske sjøfolk.

– Nå har to uavhengige utredninger, én bestilt av regjeringen, vist at det er fullt mulig å stille krav om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. I går fikk vi også et konkret lovforslag, utarbeidet på Nordisk institutt for Sjørett, på hvordan det kan gjøres, sa Støre.

p

Nå har Ap, SV og Sp foreslått at et partssammensatt utvalg skal settes ned og komme med konkrete løsninger.

– Vil statsministeren sørge for å sette ned et slikt utvalg for å sikre rettferdighet for sjøfolkene som jobber hos oss og for oss? spurte Ap-lederen.

Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke love et slikt utvalg, men viste til at regjeringen kommer med en stortingsmelding om maritim politikk til høsten.

– Denne saken byr på mange og ulike avveininger, både juridisk og næringspolitisk. Vi har ikke tatt stilling til dette spørsmålet. Vi er i tett kontakt med partene i næringen og vil ha grundige innspill fra begge sider, sa hun.

Annonse
Annonse