JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hans-Christian Gabrielsen (1967-2021):

Den nye LO-lederen: – Å starte forhandlingene nå, er i Hans-Christians ånd

Det var ikke aktuelt å utsette tariffoppgjøret som starter i morgen, onsdag. LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener det også ville vært et ønske fra Hans-Christian Gabrielsen.
– Hans-Christian var en stor leder og en viktig leder. Ikke minst viste han det i denne krisen som har rammet oss, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– Hans-Christian var en stor leder og en viktig leder. Ikke minst viste han det i denne krisen som har rammet oss, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no

Tirsdag fulgte Peggy Hessen Følsvik sin gode kollega til sin siste reise. Hans-Christian Gabrielsen kunne vært LO-leder i to perioder til. Brått måtte hun som nestleder ta over.

Det har hun ennå ikke klart å ta inn over seg.

– Nei, det har jeg nesten ikke klart. Vi er nesten fortsatt i sjokk. Det har i tillegg vært så mange oppgaver i forbindelse med hans bortgang og vi er fortsatt i stor sorg. Det tar tid å ta dette inn over seg, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

Allerede onsdag starter hverdagen. Som fersk LO-leder møter hun NHO-direktør Ole Erik Almlid til vårens hovedoppgjør.

Følsvik mener det er både riktig og viktig å starte nå.

– Det er helt i Hans-Christian sin ånd, tenker jeg. Det er viktig å komme i gang. Det er et langt løp som er planlagt. Vi må starte nå skal vi holde tidsperspektivet, sier Peggy Hessen Følsvik.

– Vi går alltid inn i forhandlinger for å bli enige, men hvis vi ikke klarer det i løpet av de to dagene som er satt av, er det lagt et løp for mekling, sier hun.

Tirsdag var uansett en dag for sorg. Og omtanke.

– Hans-Christian var en stor leder og en viktig leder. Ikke minst viste han det i denne krisen som har rammet oss. Han var også en leder som var opptatt av å ha tett kontakt med medlemmene og tillitsmannsapparatet. Hans-Christian har satt dype spor i LO og fagbevegelsen, sier Peggy Hessen Følsvik.

Selv har Peggy jobbet tett med lederen, men likevel ikke tråkket elt i hans bed. De to har utfylt hverandre på en ekstremt god måte.

– Vi har hatt et veldig tett forhold. Det har også vært viktig med de store utforingene vi har stått i. Nettopp derfor kommer jeg også til å savne ham sp mye. Samtidig som jeg vet hva jeg går til, sier Peggy Hessen Følsvik.

Støre: – Det er medmennesket, den oppmerksomme og nærværende Hans-Christian, jeg kjenner stor sorg for i dag

Annonse
Annonse