JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre: – Det er medmennesket, den oppmerksomme og nærværende Hans-Christian, jeg kjenner stor sorg for i dag

Jonas Gahr Støre tok tirsdag farvel både med en nær og god venn, men også en viktig brobygger mellom fagbevegelsen og Arbeiderpartiet.
Jonas Gahr Støre på vei inn i Røyken kirke for å ta farvel med sin nære og gode venn.

Jonas Gahr Støre på vei inn i Røyken kirke for å ta farvel med sin nære og gode venn.

Sissel M. Rasmussen

helge@lomedia.no

For Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre ble Hans-Christian Gabrielsens begravelse en verdig avskjed med en god og nær venn. Men samtidig uvirkelig.

– Han sto midt i livet. Det gjør det så tungt og uvirkelig å stå sammen med familien hans og dele den store sorgen, sier Jonas Gahr Støre til FriFagbevegelse.

Direkte klokka 16.00: Følg minnestunden her

Brobygger

– Gabrielsen var en brobygger mellom fagbevegelsen og partiet?

– Han kunne begge deler veldig godt. Han kjente behovene. Og var veldig flink til å se hvordan vi kunne forene politikken, svare Jonas Gahr Støre.

– Du ser det spesielt på klimapolitikken. Det som har kommet fram det siste året, har kommet i stor grad takket være hans engasjement. Hans-Christian var veldig opptatt av å ta ansvar for framtidige generasjoner og utvikle denne delen av politikken, fortsetter Ap-lederen.

Les også: Hele samfunnet vil savne Hans-Christian Gabrielsen, sier Yngve Hågensen

– Slik var Hans-Christian. Han stilte opp

Den siste dagen han levde sto Gabrielsen opp for de tillitsvalgte i Norsk Hydro. Det handlet om å mobilisere for å sikre deres lønn, pensjon og rettigheter, forteller Støre.

– Slik var Hans-Christian. Han stilte opp, sier han.

I sin tale i kirken la Støre derfor vekt på LO-lederen som en tillitsmann i tykt og tynt.

Samtidig var han veldig nært knyttet til familien, eller «flokken sin», som han sa. Og stolt over at han skulle bli bestefar.

– Det er først og fremst medmennesket, vennen, den oppmerksomme og nærværende Hans-Christian jeg kjenner stor sorg for i dag. Han var veldig opptatt av «flokken sin» og han delte mye av det personlige med meg, sier Støre.

Kollega og venn: – Jeg tenker fortsatt: «Dette må jeg tipse Hans-Christian om». Men så er han ikke her lenger

Annonse
Annonse