JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021

Disse får en lønnsøkning på mellom 10.000 og 22.000 kroner

Jobber du i private institusjoner innenfor barnevern eller rusomsorg, kan du være en av dem som har fått ny lønn.
10.000 TIL ALLE: Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor, med et lønnstillegg for alle ansatte på minimum 10.000 kroner.

10.000 TIL ALLE: Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor, med et lønnstillegg for alle ansatte på minimum 10.000 kroner.

Emmie Olivia Kristiansen

simen@fontene.no

Resultatet i det såkalte HUK-området (helse, utdanning og kultur) er i tråd med resultatet i kommunal sektor. Lønnsveksten er på 2,8 prosent.

For FOs medlemmer betyr det at lønnsøkningen spenner fra 10.000 kroner til 22.000 kroner, avhengig av stillingsgruppe og ansiennitet, melder Fellesorganisasjonen (FO) i en pressemelding.

Aktuelt: Folk flest får dårligere råd: Prisene øker mer enn lønna

FO er fornøyd

Tilleggene gis med virkning fra 1. mai

– Vi er fornøyde med dette resultat. Medlemmene som tilhører disse overenskomstene i ideell sektor får den samme lønnsøkningen som ansatte kommunesektoren. Nå er vi spent på lokale forhandlinger og er klare til å bistå FO lokalt framover, sier FOs forhandlingsleder Hanne Glemmestad.

Hanne Glemmestad har representert FO i forhandlingene.

Hanne Glemmestad har representert FO i forhandlingene.

Hanna Skotheim

Én prosent til lokale forhandlinger

Oppgjøret omfatter virksomheter med lønnsstruktur lik kommunal sektor. Det er avsatt en pott på én prosent til lokale forhandlinger. Disse skal gjennomføres innen 30. november.

Tariffområdet Virke-HUK (helse, utdanning, kultur og frivillighet) omfatter blant annet private institusjoner innenfor rusomsorg og barnevern. Mange av dem er ideelle.

Les mer om tilleggene her

Mye delt: Hva er en vanlig lønn i Norge? Dette sier tallene

Fire overenskomster

Det er fire tariffavtaler, eller overenskomster, det er blitt forhandlet om med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. 

De fire avtalene er: 

• Landsoverenskomsten for helse og sosiale tjenester, som omfatter barne- og ungdomsarbeidere, førskolelærere, helsefagarbeidere, helsesekretærer, hjemmehjelpere, kontor- og administrasjonsmedarbeidere, håndverkere, ledere innafor kultur, fritid og oppvekst, lærere, teknikere og byggdriftere.

• Landsoverenskomsten for barnehager, som omfatter barnehageansatte.

• Landsoverenskomsten for utdanning, som omfatter ansatte i skolesektoren – fra lærere til byggdriftere og renholdere.

• Landsoverenskomsten for virksomheter, som omfatter barnevernsinstitusjoner og ideelle organisasjoner.

Tjener minst: Her er de største lønnstaperne, ifølge ny undersøkelse

Warning
Annonse
Annonse