JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Equinor:

Eldar Sætre går av som konsernsjef i Equinor

Etter seks år som konsernsjef i Equinor gir Eldar Sætre seg i toppjobben. Anders Opedal blir Sætres erstatter fra 2. november.
Eldar Sætre gir seg som konsernsjef i Equinor etter seks år i stillingen.

Eldar Sætre gir seg som konsernsjef i Equinor etter seks år i stillingen.

Leif Martin Kirknes

Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Opedal har jobbet i selskapet siden 1997. Han kommer fra stillingen som konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring. Han har tidligere blant annet vært direktør og landsjef i Brasil.

– Anders Opedal har dyp kunnskap om, og bred erfaring fra energisektoren. Han har gått gradene i Equinor, han har vist sterkt lederskap og han har levert resultater som har overgått forventningene som er stilt til ham, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen i Equinor.

Dette tjener toppsjefene i Norges 100 største selskaper

Opedal vil bli presentert på en pressekonferanse på Equinors kontor på Fornebu klokken 12 mandag. Styreleder Reinhardsen og Eldar Sætre vil være til stede på pressekonferansen.

Energiomstilling

– Styrets mandat til Anders er å akselerere Equinors utvikling som et bredt energiselskap, og å øke verdiskapingen for våre aksjonærer gjennom energiomstilling, sier Reinhardsen.

Opedal er den første ingeniøren som blir konsernsjef i selskapet. Han har mastergrad som ingeniør fra NTNU og mastergrad i bedriftsledelse fra Heriot-Watt universitetet i Edinburgh.

Nå vil han bruke tiden fram til 2. november til å forberede seg på stillingen som konsernsjef.

– Jeg vil bruke muligheten til å lytte, både til organisasjonen og eksterne interessenter, for å høre deres verdifulle perspektiver før jeg setter retning for en ny tid, sier Opedal.

Les: Riksrevisjonen undersøker Equinors investeringer i utlandet

40 år i selskapet

64-åringen Sætre gir seg i Equinor 1. mars etter å ha jobbet i selskapet i over 40 år.

– Jeg har tilbrakt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor. Jeg er glad i dette selskapet og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen, sier Sætre i pressemeldingen.

Mange har lest denne: Trygdeskandalen: Rita betaler ennå på gjeld hun fikk etter at Nav stanset arbeidsavklaringspengene

Det var Sætre som var konsernsjef da selskapet endret navn fra Statoil til Equinor i 2018.

– Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef, sier styreleder Jon Erik Reinhardsen.

Anders Opedal tar over som konserndirektør for Equinor 2. november.

Anders Opedal tar over som konserndirektør for Equinor 2. november.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Annonse
Annonse