JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Taxireformen:

EØS-tilsyn vil reagere på reversering av taxireformen

Ap og Sp ønsker å reversere deler av taxireformen, men kan møte på motstand. Systemet som gjaldt før reformen, var i strid med EØS-regelverket, ifølge Esa.
Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å reversere deler av reformen om de vinner valget til høsten. Det kan bli vanskelig.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å reversere deler av reformen om de vinner valget til høsten. Det kan bli vanskelig.

Roy Ervin Solstad

Etter at taxireformen ble innført i november i fjor, har det vært en eksplosiv vekst i antall taxiløyver. Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker å reversere deler av reformen om de vinner valget til høsten, skriver E24.

Men det kan bli vanskelig. I 2017 konkluderte EØS-tilsynet Esa at den gamle ordningen var i strid med EØS-avtalens regler om fri etableringsrett. Tre år senere var reformen av taxinæringen en realitet.

Antallet taxiløyver i Oslo har økt med 51 prosent

– Om reglene i Norge skulle endres tilbake til det som gjaldt da Esa leverte sin grunngitte uttalelse, så tilsier uttalelsen at Esa vil se på det som EØS-regelbrudd, skriver kommunikasjonsrådgiver Stefania Reynisdottir.

Arbeiderpartiet lover å stanse frislippet i taxinæringen

Taxireformen har gjort det lettere å få taxiløyve og etablere seg som sjåfør. Det er ikke lenger nødvendig å være tilknyttet en taxisentral.

Warning
Annonse
Annonse