JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømpris

Fellesforbundet og SV går sammen mot regjeringa: Krever billigere strøm

Fellesforbundets leder Jørn Eggum har gått i kompaniskap med SVs Kjersti Bergstø i kampen for billigere strøm.
– Dette må til hvis vi skal fortsette med å bygge industri i Norge, sier SVs partileder Kjersti Bergstø.

– Dette må til hvis vi skal fortsette med å bygge industri i Norge, sier SVs partileder Kjersti Bergstø.

Marius Helge Larsen / NTB

sissel.rasmussen@lomedia.no

I Klassekampen torsdag, 11. januar, går Eggum og Bergstø ut sammen og krever at staten oppretter et nytt strømselskap som skal selge billig strøm til både befolkningen og bedriftene.

SV og Fellesforbundet er enige om at regjeringen må gjøre mer for å ta politisk kontroll over strømprisene.

Bakgrunnen er kraftopprøret

Under Fellesforbundets landsmøte i oktober i fjor, krevde 75 prosent av delegatene en sterkere styring av kraftprisene. Medlemmene krevde mindre tilknytning til det europeiske kraftmarkedet og mindre strømeksport og fryktet for konkurser i norsk industri og egne arbeidsplasser.

Det mye omtalte kraftopprøret i Fellesforbundet er bakgrunnen for samarbeidet til venstre for Arbeiderpartiet. Det til tross for at Jørn Eggum selv sitter i Arbeiderpartiet sentralstyre.

Det skjer for lite og det som skjer går for langsomt, mener Fellesforbundets leder Jørn Eggum.  

– Vi mener at Stortinget kan etablere et nytt nasjonalt strømselskap som selger strømmen billigere og da blir de andre strømselskapene nødt til å følge etter, sier Jørn Eggum til Klassekampen. 

Med på laget

SVs partileder Kjersti Bergstø forteller til Klassekampen at hun er glad for å ha med Fellesforbundet på laget.

– SV og Fellesforbundet deler syn i kraftpolitikken. Det skal være en felles og offentlig ressurs, og krafta vår skal bidra til å skape verdier i industrien. For å få til det må vi ha mer politisk styring, sier hun.

Partilederen frykter for industrien hvis ikke regjeringen tar grep.

– Dette må til hvis vi skal fortsette med å bygge industri i Norge, for vi er i ferd med å miste det som har vært vårt konkurransefortrinn.

Mens Fellesforbundet og SV har vært delvis uenige om oljepolitikken, er de samkjørte når det kommer til kraftpolitikken.

Warning
Annonse
Annonse