JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finansforbundet melder seg ut av YS

YS kommer til å miste 15 prosent av medlemmene etter konflikt om hovedavtalen.
Leder i Finansforbundet Vigdis Mathisen er sikker i sin sak om at Finansforbundet gjør det rette når de melder seg ut av YS.

Leder i Finansforbundet Vigdis Mathisen er sikker i sin sak om at Finansforbundet gjør det rette når de melder seg ut av YS.

Finansforbundet

torgny@lomedia.no

På et ekstraordinært landsmøte tirsdag har Finansforbundet vedtatt å melde seg ut av YS.

– Dette sikrer det direkte partsforholdet vi har med Finans Norge/NHO og en avtalestruktur som er tilpasset finansnæringen også i fremtiden, sier forbundsleder Vigdis Mathisen, i en pressmelding.

Hun sier videre i pressemeldingen at vedtaket betyr at vi sikrer videreføringen av de gode avtalene Finansforbundet har opparbeidet gjennom mange år.

Bakgrunn: Finansforbundet kan melde seg ut av YS: – Vi vil ikke sitte på bakrommet

Gullet vårt

– Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer. Vi må være sikre på at vi selv sitter ved forhandlingsbordet også i fremtiden, sier Mathisen.

Det viktigste for forbundet framover blir å videreføre og utvikle eksisterende tariffavtaler og avtalestruktur med Finans Norge/NHO.

Finansforbundet vil også forsøke å etablere løsninger som ivaretar medlemmene som er ansatt i bedrifter med tariffavtale med arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og Virke. Finansforbundet mener at disse avtalene skal være på lik linje eller bedre enn i dag.

Forbundet regner med at AFP-rettighetene videreføres for forbundets medlemmer.

Analyse: Finansforbundet vil bryte ut av YS. LO kan stikke kjepper i hjulene

Medlemsfordeler

Et argument som YS har brukt for å hindre utmeldingen er medlsmefordelen som følger YS-medlemskapet. Finansforbundet mener det er muig å videreføre medlemsfordelene for bank og forsikring på selvstendig basis.

Bakgrunnen for utmeldingen er at Finans Norge meldte seg inn i NHO fra 1. januar 2023. Ved å melde seg inn skal tariffavtalene tilpasses NHOs tariffavtaler og ikke minst hovedavtale.

Dette vil ikke Finansforbundet godta da dette vil føre til at de mister forhandlingsretten på hovedavtalen.

Forslag til løsning

«Et forslag til løsning fra YS 5. desember om å etterkomme Finansforbundets ønske om å videreføre tariffavtalestrukturen, endret ikke landsmøtets beslutning», heter det i pressemeldingen.

Warning
Annonse
Annonse