JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dagpenger:

Flere permitterte eldre må tilbakebetale dagpenger

Nav tilbakekrever flere millioner kroner fra eldre permitterte som fikk dagpenger i løpet av pandemien. Aldersdiskriminering, mener Frp.

Børge Sandnes/Colourbox

Rundt 230 permitterte over 67 år søkte dagpenger. Ingen over 67 år har rett på dagpenger, og disse søkerne fikk ved en feil forskuddsbetaling – penger som Nav nå krever tilbake, ifølge NRK.

– Vi var ikke i stand til å håndtere den ordinære saksinngangen på dagpenger, så vi lagde en forskuddsløsning. Den kom på plass i løpet av to dager, og da var det begrenset hvor mange tilleggskontroller vi kunne legge inn, sier kunnskapsdirektør Yngve Åsholt i Nav.

Oversikt: Nav avslutter en rekke koronatiltak

Dette er aldersdiskriminerende, mener stortingsrepresentant i Frp, Erlend Wiborg. Han peker på at Frp ble nedstemt i Stortinget da de foreslo at eldre skal ha rett til dagpenger.

– Yngre generasjoner må stå enda flere år i arbeid for å få en grei pensjon. Det at de andre partiene velger å stemme ned Frps forslag, synes jeg er synd. Men vi kommer til å ta opp igjen forslaget fram til vi vinner gjennom, sier han.

Mye lest: Alenemamma «Emilie» måtte kaste opp før hun klarte å åpne brevet fra Nav

Statssekretær Vegard Einan i Arbeidsdepartementet sier at det å endre reglene og aldersgrensene for dagpenger krever en grundig utredning – et arbeid som allerede er i gang, understreker han.

Annonse
Annonse