JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ulsteinvik

Green Yard overtar Kleven verft

Green Yard Group overtar Kleven verft i Ulsteinvik. De nye eierne satser på å drive skipsbygging videre på verftet.

Håvard Sæbø

Det er i en pressemelding natt til tirsdag at selskapet opplyser at de har kommet til enighet om en avtale med konkursboet og bankene og dermed overtar det konkursrammede verftet.

Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Kjetil Bollestad overtar som administrerende direktør. Han har også tidligere vært direktør ved verftet, men forlot stillingen i juni etter at de siste eierne – kroatiske DIV Group – overtok.

I tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil de nye eierne også satse på å utvikle driften til nye forretningsområder.

Green Yard Group er et av landets ledende bedrifter innen resirkulering av skip og rigger samt resirkulering av jern og metaller og holder til i Fedafjorden i Kvinesdal i Agder.

Bobestyrer Bjørn Åge Hamre sa til NRK mandag kveld at avtalen om videre drift var svært nær.

I en pressemelding fra Kleven verft roser han de ansatte og sier han er særlig imponert over at de har stått på i en krevende tid med høy usikkerhet.

– Dette hadde vi ikke fått til uten alle de ansatte på Kleven, bankene, kreditorer, kontraktsparter og leverandører som har utvist tålmodighet og gitt boet arbeidsro til å arbeide fram løsninger, sier han.

Det blir innkalt til allmøte med de ansatte tirsdag.

For litt over en uke siden kom nyheten om at verftet, som går tilbake nesten hundre år, er konkurs. Tirsdag i forrige uke ble alle de 400 ansatte sagt opp.

420 sagt opp ved Kleven verft: – De tura fram på sin måte, sier tillitsvalgt om kroatiske eiere

Kontrakt kansellert: 60-70 arbeidsplasser i fare

Atlantic Towing Shipping har kansellert kontrakten om bygging av et forsyningsskip ved Kleven. Daglig leder ved verftet anslår opptil 70 tapte arbeiderplasser.

– Kanselleringen er ikke ønskelig, og betyr om lag 60 til 70 arbeidsplasser for Kleven, og i tillegg kommer underleverandører. Å finne en ny kjøper av skipet vil prioriteres fremover, sier daglig leder Kjetil Bollestad til E24.

Skipet var ett av to som var under bygging ved Kleven da verftet gikk konkurs 3. juli. Bollestad vil foreløpig ikke kommentere hvor mye verftet har fått betalt for jobben som er gjort med forsyningsskipet.

Klokka 10 er det allmøte ved Kleven verft. Til E24 vil ikke den nye eieren utelukke oppsigelser eller permitteringer. Verftet har om lag 440 ansatte.

Det var Nett.no som først omtalte den kansellerte Kleven-kontrakten.

Annonse
Annonse