JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Halve landet» er stengt ned. SV inviterer til ny krisepakke for Viken og Oslo

SV tar initiativ til forhandlinger om en ny krisepakke for å forhindre konkurser, permitteringer og økte forskjeller i hele Viken og Oslo.
Kari Elisabeth Kaski inviterer partiene på Stortinget til en en ny krisepakke for Viken og Oslo.

Kari Elisabeth Kaski inviterer partiene på Stortinget til en en ny krisepakke for Viken og Oslo.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Formålet er å hjelpe næringsliv og arbeidsfolk gjennom en ny og alvorlig nedstenging, spesielt i 51 kommuner i Viken fylke og Gran i Innlandet samt hovedstaden.

– Vi vil samle hele Stortinget, men kontakter de rød-grønne partiene først. Vi mener det er gode grunner til å hastebehandle en ny krisepakke. Mange kommuner er helt nedstengt. Og det finnes ikke jobber å få, sier Kari Elisabeth Kaski til FriFagbevegelse.

Mye lest: SV-lederen gir Erna en ny sjanse til å si at hun ser dem som er hardest rammet av krisen

Sliter over hele landet

Frp vil også levere et forslag til behandling i Stortinget på mandag, men med et litt annet utgangspunkt. Frp vil korte ned arbeidsgiverperioden ved permitteringer.

– Det kommer bare til arbeidsgivernes gunst. Vi er veldig opptatt av få til andre tiltak. Ikke minst for de små og mellomstore bedriftene. Det må også ha en sosial profil, sier Kaski.

Krisepakken vil i hovedsak gjelde for Viken og Oslo, men SV er også opptatt av at reiselivsnæringen sliter i hele landet.

– Konsekvensen er at nedstengingen gjør at folk i Oslo og Viken ikke kan reise så langt. Mange sliter etter et ekstremt krevende år. De har kommet dårlig ut av ordningene som har kommet på plass. Det er et stort behov for å rette det opp, mener SVs finanspolitiske talsperson.

Mye delt: Tusenvis av arbeidstakere lever med konstante smerter som ingen ser. Brith Tone er en av dem

Ingen tid å miste

Hun mener regjeringen sleper beina etter seg når det kommer til nødvendige tiltak, samtidig som de stenger ned sted etter sted over natta.

– Nå haster det med en krisepakke for å forhindre dramatiske konsekvenser av nedstengingen. Spesielt i Viken og Oslo må de små og mellomstore bedriftene få bedre ordninger når de tvinges til å stenge ned. Folk som står uten jobb må også få beholde mer av inntekten sin etter ett år med langt mindre å leve av, mener Kaski.

Regjeringen innførte mandag strengeste tiltaksnivå i 51 kommuner i Viken pluss Gran i Innandet, uten forslag til økonomiske tiltak for bedrifter og arbeidsfolk. Mange arbeidsplasser har hatt det tøft et helt år, og fikk det enda tøffere med regeringens beskjed.

Annonse
Annonse