JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helsedirektøren til uvaksinert helsepersonell: – Dere har selv et ansvar

Kun 30 prosent av sykehjemmene har kapasitet til å omplassere uvaksinert helsepersonell. Uheldig, sier helsedirektøren, som mener det er krevende at mange er uvaksinerte.
Vaksinetvang for helsepersonell ikke er aktuelt per nå, sier helsedirektøren.

Vaksinetvang for helsepersonell ikke er aktuelt per nå, sier helsedirektøren.

Leif Martin Kirknes

– Sykehjemmene må gjøre en vurdering av hvordan risikoen blir så lav som mulig for dem som er mest utsatt, og bruke ressursene slik at det er trygt for beboerne og pasientene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK.

Han mener det er uheldig at så mange sykehjem ikke får omplassert uvaksinert helsepersonell. Han legger også til at vaksinetvang for helsepersonell ikke er aktuelt per nå.

Aktuelt: Intensivsykepleierne på Ahus har ett juleønske: At alle vaksinerer seg

– Svært krevende

– Vi skal ikke se helt bort fra at det kan bli en diskusjon i tiden framover. Det er svært krevende at det er mange helsepersonell som ikke er vaksinert under en pandemi, sier Guldvog.

Han har én beskjed til helsepersonell som ennå ikke har tatt koronavaksinen:

– Dere har selv et ansvar for å ikke utsette dem som er pleietrengende og sårbare, for smitte. Så det er en viktig forpliktelse også for helsepersonell, sier han.

I en rekke europeiske land har myndighetene gjort koronavaksinen obligatorisk for helsearbeidere. Høyre er blant dem som har tatt til orde for å innføre vaksinekrav for helsepersonell også her til lands.

– Må ivareta pasientsikkerheten

– Uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt utgjør en stor risiko for helse- og omsorgstjenesten. Helsepersonells viktigste jobb er å gi pasientene forsvarlige helse- og omsorgstjenester. Vi trenger ikke flere situasjoner som bidrar til flere alvorlig syke pasienter, og vi må gjøre det vi kan for å ivareta pasientsikkerheten, sier Erlend Svardal Bøe, Høyres medlem av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, i en kommentar til NTB.

Mye lest: Postnord stjeler penger fra lastebil-bedrifter, mener sjåfør

Han sier at Høyre kommer til å følge dette opp i Stortinget og foreslå at helsepersonell skal ha relevante vaksiner.

Annonse
Annonse