JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre kommer best ut av krisa, mener Ap-veteran Thorbjørn Berntsen

Den gamle Ap-toppen Thorbjørn Berntsen (85) mener Høyre drar stor nytte av korona-pandemien: – Attpåtil med sosialdemokratisk politikk, påpeker han.
Thorbjørn Berntsen har aldri før feiret 1. mai gjenom bilvinduet.

Thorbjørn Berntsen har aldri før feiret 1. mai gjenom bilvinduet.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomedia.no

Den fargerike og frittalende Ap-toppen trodde aldri han skulle få oppleve det han gjorde årets 1. mai. Han satt på fremste rad, men i en bil, og fulgte arrangementet på FM-radioen. Han var på sitt første drive-in arrangement noensinne.

Korona-pandemien førte nemlig til en stille og rolig markering av arbeidernes dag. Ap-veteranen bor nå på Sørumsand, et par mil unna Lillestrøm hvor rundt 200 biler som fikk med seg blant annet partileder Jonas Gahr Støre live gjennom bilradioen. Hornet ble flittig brukt.

Berntsen fikk også en prat med Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i slutten av forrige uke sa til FriFagbevegelse at det ikke skal være slik at all kommunikasjon om de mest inngripende krisetiltakene etter andre verdenskrig utelukkende skal foregå på en pressekonferanse, og kun med regjeringsmedlemmer til stede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thorbjørn Berntsen fikk også en prat med Ap-leder Jonas Gahr Støre på arrangementet.

Thorbjørn Berntsen fikk også en prat med Ap-leder Jonas Gahr Støre på arrangementet.

Helge Rønning Birkelund

Har hele arenaen

Thorbjørn Berntsen går enda lenger. Han ser som alle andre at Høyre fosser fram på samtlige målinger. Ernas Solberg parti i har krabbet langt nærmere 30-tallet enn 20-tallet på målingene. Også på bekostning av de andre borgerlige partiene.

Senest sist helg fikk Høyre en oppslutning på 28 prosent på en måling hos TV2.

Thorbjørn Berntsen mener dette er helt naturlig.

– De får jo boltre seg i alle mediene hele tiden. De står fram på pressekonferanser hver eneste dag, ofte flere ganger om dagen, og formidler det som helseorganisasjonene kommer med. Og de har gjort dette skikkelig og bra, det er ingen tvil om det. Men de har gjort det som hvem som helst kunne gjøre og scorer naturlig nok poeng for det. Det er jo for så vidt greit, det, sier han til FriFagbevegelse.

– Men de er jo helt alene på arenaen. Det er ingen andre på banen. Hvilken som helst regjering ville gjort det samme. Dette er politikk som alle er enig om. Ingen er uenig om forslagene som kommer fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet. Det er ikke noe hokus-pokus å stå fram med den politikken. Men det er Høyre som bærer den fram på pressekonferansene fire ganger om dagen. Også stiller de i tillegg med strategiske posisjoner. Det er Erna selv, hun Mæland som har justis, Sanner som har finans og Høie som har helsepolitikken, sier Berntsen.

– Kommer ikke til

– Venstre og KrF er ofte med?

– Av og til. Men de får jo ingen poeng for det. De ligger med det ene beinet i grava begge to. Det er Erna og Høyre som fronter alt. Når de har hele arenaen for seg selv, med pressekonferanser flere ganger om dagen og alt dreier seg om denne pandemien, er de andre spilt ut av banen.

– Også Arbeiderpartiet?

– Vi kommer jo ikke til. Det er regjeringen som har ansvaret. Det er klart at Høyre profiterer på det politiske, sier Thorbjørn Berntsen.

– Attpåtil med en sosialdemokratisk politikk, legger han til.

– Det sier i alle fall hun som er formann i programkomiteen til Høyre. Men det er ingen som er uenig i disse tiltakene. Det er anbefalinger fra helsemyndighetene som blir fulgt opp. Her er det mer fag enn politikk, sier den tidligere Ap-toppen.

Annonse
Annonse