JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsikring for rasutsatte:

Hva får du dekt hvis huset ditt blir tatt i kvikkleire-ras? Fremtind svarer om skredet i Gjerdrum

Forsikringsselskapene stiller opp for rasutsatte i Gjerdrum med blant annet nødutbetalinger og informasjon. Og mange har behov for leiebil.
Mange av dem som er rammet av skredet i Gjerdrum er LO-medlemmer, forteller Simen Rudi, kommunikasjonssjef i Fremtind Forsikring. Forsikringsselskapet har vært i beredskap for sine kunder siden onsdag.

Mange av dem som er rammet av skredet i Gjerdrum er LO-medlemmer, forteller Simen Rudi, kommunikasjonssjef i Fremtind Forsikring. Forsikringsselskapet har vært i beredskap for sine kunder siden onsdag.

Terje Pedersen / NTB

helge@lomedia.no

Nær én million LO-medlemmer er dekket av LO Favørs innboforsikring. Mange har også i tillegg husforsikring og bilforsikring i Fremtind. Selskapet er i beredskap for å hjelpe kunder som er rammet av skredet i Gjerdrum, og er til stede på hotellene som benyttes til å huse de evakuerte.

– Vi har god dialog med våre kunder og har vært i beredskap til å kunne hjelpe våre kunder siden onsdag morgen. Veldig mange av sakene vi har registrert, er med LO-medlemmer, sier Simen Rudi til FriFagbevegelse. Han er kommunikasjonssjef i Fremtind Forsikring.

Selskapet forventer å få inn flere saker etterhvert som det gis tilgang til boligene.

– Det er ikke alle som tenker på forsikringen med en gang. Mange har helt andre bekymringer. Vi vil være til stede på hotellene så lenge det er behov for det, sier Rudi.

– Og vi strekker oss selvfølgelig langt i disse sakene slik at de som er rammet kan få lempet på noen av sine bekymringer, legger han til.

Beredskapsleder Guttorm rykket ut til skredkatastrofen: – En aksjon jeg aldri kommer til å glemme

Hjelp til det nødvendigste

Spesielt har det vært et trykk i forhold til å skaffe leiebiler. Hverdagen er i ferd med å komme tilbake og mange har ikke tilgang til bilen sin i området som er avsperret. Fremtind dekker leiebil i henhold til den enkeltes forsikringsavtale.

Mange evakuerte trenger også umiddelbar hjelp til å få kjøpt nødvendige ting etter at de måtte forlate hjemmene sine.

Forsikringsselskapene dekker i stor grad evakueringskostnader for dem som er rammet, uansett om eiendommen deres er skadet eller ikke.

De betales ut nødpenger, forskudd og spørsmål knyttet til bosituasjon, hotellopphold, melding av skader, hva som skjer videre og mye annet besvares ute på hotellene.

Gjerdrum: Folkehjelpas beredskapsleder er rørt over pengestøtte fra fagbevegelsen

Evakuerte må vente på avklaring

De som har fått huset sitt eller andre eiendeler skadet, vil bli hjulpet så raskt som mulig. Men flere av de evakuerte vil måtte vente på avklaringer knyttet til hvilke hus som vil være beboelige på sikt.

Kunder som har fått skader på eiendom eller kjøretøy som følge av skredet, kan melde skaden på vanlig måte via nettbanken sin.

Annonse

Flere saker

Annonse