JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021

I neste uke kan 1200 medlemmer i Fagforbundet gå ut i streik i Oslo kommune

Helsesektoren skjermes, men ansatte i skoler og barnehager er blant dem som kan bli tatt ut.
TRAVLE DAGER: Riksmekler Mats Ruland skal prøve å få partene til å bli enige i en rekke lønnsoppgjør. Til uka er det frist.

TRAVLE DAGER: Riksmekler Mats Ruland skal prøve å få partene til å bli enige i en rekke lønnsoppgjør. Til uka er det frist.

Tormod Ytrehus

eva.ler.nilsen@fagbladet.no

Tirsdag og onsdag til uka skal det mekles mellom partene etter at forhandlingene ble brutt i slutten av april.

Midnatt 26. mai går fristen ut for å komme til enighet, Hos Riksmekleren er det mange i «kø», det skal mekles mellom partene i både staten, KS (landets kommuner) og Oslo kommune, som har sin egen tariffavtale.

Lykkes ikke det, blir det streik fra 27. mai.

Aktuelt: 700 kommuneansatte tas ut i streik ved brudd i Oslo

Skoler og barnehager rammes

Ansatte i skoler, barnehager og aktivitetsskoler er blant dem som kan bli tatt ut i streik. I tillegg vil ansatte i bydelsadministrasjonen i bydelene Nordre Aker og Vestre Aker tas ut. Det samme vil en rekke medlemmer i de kommunale byggforetakene og de fleste andre etater i kommunen, opplyser Fagforbundet Oslo i en pressemelding.

Mye lest: Konflikten om pensjon endte i streik for syv ansatte: – De går i front for alle Fagforbundets 400.000 medlemmer

Skjermer smittesporing og vaksinering

– Vi velger å skjerme smittesporing, vaksinering og tjenester som rammer liv og helse. Derfor vil ikke medlemmer som jobber med dette bli tatt ut i streik i denne omgangen. Heller ikke sykehjemsetaten, velferdsetaten helseetaten, kulturetaten eller barne- og familieetaten berøres foreløpig, sier nestleder Anna Elisabeth Uran i pressemeldingen.

Mye delt: Trygdeoppgjøret er klart: Se hvor mye pensjonistene får

Annonse
Annonse