JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2024

Ingen avklaring i meklingen i industrien – hektisk møtevirksomhet

Fellesforbundet og Norsk Industri er nå 18 timer på overtid i meklingen i frontfaget.
MYE UAVKART: - Det er framgang i meklingen, men mange spørsmål må løses før det kan legges fram en skisse, sier riksmekler Mats Ruland.

MYE UAVKART: - Det er framgang i meklingen, men mange spørsmål må løses før det kan legges fram en skisse, sier riksmekler Mats Ruland.

Erlend Tro Klette

roy@lomedia.no

eline@lomedia.no

Søndag ettermiddag var det fortsatt ingen tegn til at meklingen i frontfagsoppgjøret går mot noen løsning.

Fristen for forhandlingene om lønn mellom Fellesforbundet og Norsk Industri gikk ut ved midnatt, men det er vanlig at oppgjørene går langt på overtid.

Resultatet vil avgjøre lønnsøkningen til de fleste i Norge.

Ved midnatt bekreftet riksmekler Mats Ruland at det var mye som gjenstod før det kunne legges fram en skisse. Tolv timer senere var det hektisk møtevirksomhet i og mellom delegasjonene på Thon Hotel Opera i Oslo, der forhandlingene foregår.

Totalt omfatter dette oppgjøret drøyt 33.000 medlemmer i Fellesforbundet. Drøyt 14.300 av dem vil gå ut i streik mandag morgen, dersom partene ikke blir enige.

I tillegg vil nesten 15.000 nye medlemmer tas ut i streik fra torsdag morgen. Da er det omtrent bare forsvarsindustri som eventuelt ikke vil være i konflikt.

Det håper riksmekler Mats Ruland å unngå.

– Har hatt framgang i meklingen

– Jeg er fortsatt optimist, men det gjenstår mange tema som må falle på plass, før det eventuelt blir enighet. Vi må bruke de kommende timene godt, og jobbe hardt og systematisk for å forsøke og finne en løsning, sier Mats Ruland til Magasinet for fagorganiserte.

Ruland har ikke snakket med pressen søndag morgen eller formiddag.

– Partene må akseptere at de må sitte på overtid, og det legger jeg til grunn at de er innstilt på å gjøre. Men partene er motivert, påpekte han ved midnatt.

Noen snarlig løsning ser han ikke for seg.

– Det er fortsatt for mange uavklarte spørsmål til at det er aktuelt å legge fram noen skisse. Men vi har hatt framgang i meklingen, uten at jeg vil kommentere på hvilke områder det er, sier riksmekler Mats Ruland.

Les mer: Fristen i lønnsoppgjøret gikk ut ved midnatt. Dette må de bli enige om

Warning
Annonse
Annonse