JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet:

Ingen skal miste arbeidsavklaringspenger over nyttår

Ap-Sp-regjeringen vil bruke en halv milliard kroner for å sikre at ingen skal miste penger fra arbeidsavklaringsordningen over nyttår.
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik vil gjøre er å gjøre det enklere for dem som går på arbeidsavklaringspenger å få den tiden de trenger for å bli ferdig avklart.

Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik vil gjøre er å gjøre det enklere for dem som går på arbeidsavklaringspenger å få den tiden de trenger for å bli ferdig avklart.

Brian Cliff Olguin

Samtidig varsler regjeringen at den vil gjøre regelendringer som gjør AAP-ordningen mer fleksibel innen sommeren, melder TV 2. De ekstra midlene kommer i regjeringens budsjettforslag mandag.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier en halv milliard er mye, men at regjeringen har et ansvar for denne gruppen.

– Mange av AAP-mottakerne risikerte å miste inntekten fra nyttår. Dette er mennesker som har store utfordringer og er i en vanskelig livssituasjon. Og de har ikke mange sterke talsmenn. De blir ikke hørt, og da må vi høre dem, sier Støre.

– Det vi vil gjøre er å gjøre det enklere for dem som går på arbeidsavklaringspenger å få den tiden de trenger for å bli ferdig avklart. Målet er å komme tilbake innen 1. juli med endringer, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

Les også: Alle syke som har mistet arbeidsavklaringspengene må få hjelp av regjeringen, mener Rødt

Warning
Annonse
Annonse