JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

André Nerheim blir politisk rådgiver for Arbeiderpartiet:

Jørn Eggums høyre hånd skal hjelpe Ap i valgkampen

Kommunikasjonssjef i Fellesforbundet, André Nerheim (44), blir politisk rådgiver for Arbeiderpartiet fram til høstens valg.
Andre Nerheim skal flytte til Stortinget i sju måneder for å drive valgkamp for Arbeiderpartiet.

Andre Nerheim skal flytte til Stortinget i sju måneder for å drive valgkamp for Arbeiderpartiet.

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no

André Nerheim starter i et sju måneder langt vikariat allerede 15. februar, og skal jobbe som politisk rådgiver med hovedfokus på kommunikasjon både i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og opp mot ledelsen i partiet.

– Jobben i Fellesforbundet er tett på folks liv og er verdens beste jobb. Samtidig er det ingen tvil om at denne valgkampen blir avgjørende for landets framtid og de samme folkene, sier André Nerheim til FriFagbevegelse.

– Vi må rett og slett få på plass en ny rødgrønn regjering ledet av Arbeiderpartiet. Tryggheten i folks hverdag er utfordret. Her kan vi gjøre en forskjell, legger han til.

• Debatt: «At ikke folk skal kunne ta ferie med ungene sine i sommer er skammelig», skriver Jørn Eggum

Lang karriere

Nerheim har en lang karriere bak seg både innenfor Arbeiderpartiet og fagbevegelsen. Han var tilknyttet informasjonsavdelingen til LO fra 2005 til 2017, da han begynte som kommunikasjonssjef i Fellesforbundet. De fire siste årene i LO var han pressesjef.

I to perioder var han knyttet til Arbeidsdepartementet da Jens Stoltenberg var statsminister, først som taleskriver for statsråd Hanne Bjurstrøm, senere som politisk rådgiver for Anniken Huitfeldt.

– Det er ikke uvanlig at LO-familien bidrar inn i valgkampen som et ledd i det fagligpolitiske samarbeidet. Nå er det min tur og jeg gleder meg, sier Nerheim.

• Mye lest: Ørjan får ikkje feriepenger på dagpengene: – Handler ikkje om dyre sydenturer, men å ha fri saman med familien

– Jobb nummer en

Kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, Jarle Roheim Håkonsen, er glad for å få André Nerheim med på laget.

– Han skal styrke oss i arbeidet med å få fram politikken både på arbeidsfeltet og andre områder. Arbeid til alle er jobb nummer en for oss i valgkampen. Det blir også jobb nummer en for ham, sier Håkonsen til FriFagbevegelse.

– André er både idérik og har en god politisk teft. Han skal hjelpe og bistå oss med å vinne valget og sørge for en ny regjering til høsten, sier Jarle Roheim Håkonsen.

Forbundsleder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, sier at det aldri er enkelt å låne ut en dyktig kommunikasjonssjef.

– Men akkurat nå er det helt rett at André går inn og styrker arbeidet for arbeidsfolk på Stortinget, sier Jørn Eggum til FriFagbevegelse.

Annonse
Annonse