JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerstreik, sykepleierstreik, mellomoppgjør 2021

Kommunestreiken trappes opp – Unio tar ut 2.158 nye medlemmer

Kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. Da vil om lag 24.800 Unio-medlemmer være i streik.
Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio bekrefter at kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. (Arkivfoto)

Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio bekrefter at kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. (Arkivfoto)

Stig Weston/Utdanningsforbundet

Det var Bergensavisen som først meldte om at 221 nye medlemmer tas ut i streik i Bergen.

Forhandlingsleder Steffen Handal bekrefter overfor NTB at streiken blir trappet opp fra og med tirsdag. Ifølge Riksmekleren er det meldt inn at 2.158 nye medlemmer blir tatt ut i streik.

Tidligere torsdag opplyste Handal at det fortsatt ikke var kontakt mellom Unio og KS. Det er heller ikke kontakt mellom partene i Oslo kommune, som er et eget forhandlingsområde, men forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen opplyser til NTB at det ikke skal tas ut nye medlemmer i Oslo foreløpig.

Uenighet i Akademikerne

KS og Oslo kommune kom til enighet med de andre tre hovedsammenslutningene, LO, YS og Akademikerne, men ikke Unio. Avtalen Unio ikke ville gå med på, var et lønnstillegg på 2,8 prosent, som er 0,1 prosentpoeng over avtalen i frontfaget.

Også i Akademikerne er det gnisninger, og Norsk Lektorlag har varslet om plassfratredelse for 44 medlemmer ved to videregående skoler fra og med tirsdag.

Analyse: Hvis Unio får mer, kan LO, YS og Akademikerne kreve det samme

Rammer ingen nye kommuner

Kommunestreiken, som har vart siden 27. mai, omfatter allerede 22.667 Unio-medlemmer, hvorav 1.891 i Oslo. Medlemmene som er tatt ut i streik, er lærere og helsearbeidere. I første omgang var det 7.390 ansatte som ble tatt ut i streik, men over 15.000 ansatte la ned arbeidet i et nytt uttak fra og med sist tirsdag.

Unio sendte varsel om streikeuttak torsdag ettermiddag. Opptrappingen rammer kommunene der det allerede er medlemmer som er tatt ut i streik. Det gjelder ti av landets fylkeskommuner, deriblant Oslo, samt kommunene Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Haugesund, Kristiansand, Porsgrunn, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund.

Mye lest: Eksperter tror ikke Unio får mer, for da må hele oppgjøret starte på nytt

Warning
Annonse
Annonse