JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn og bonus

Krever stans i bonus-bonanza: – Vi skal sitte på dem som en klegg

Her skal ikke arbeidsgiverne få slippe unna, lover Peggy Hessen Følsvik. Nå er LO og NHO enige om å kartlegge bonusbruken.
Toppledere i industrien fikk en lønnsvekst på 9,6 prosent i fjor, industriarbeiderne bare 3,5 prosent. – En slik skjevfordeling provoserer, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Toppledere i industrien fikk en lønnsvekst på 9,6 prosent i fjor, industriarbeiderne bare 3,5 prosent. – En slik skjevfordeling provoserer, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Arkivbilde: Jan-Erik Østlie

torgny@lomedia.no

– Vi må få kontroll på bonus-bonanzaen, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun innledet om tariffoppgjøret på LOs representantskap i Bergen. LOs høyeste organ mellom kongressene var samlet for å godkjenne resultatet i mellomoppgjøret.

Godkjenningen var det ikke noe problem med. Forsamlingen med LOs fremste tillitsvalgte var særdeles fornøyd med resultatet som førte til et kraftig løft for mange lavlønnsgrupper.

Men LO-lederen trakk fram en liten detalj, en liten protokolltilførsel, om hvordan LO skal få være med å bestemme bonusene.

Forklaring: Storstreiken er over: Dette ble LO og NHO enige om

Provoserende

Det er provoserende for LO at toppledere i industrien fikk en lønnsvekst på 9,6 prosent i fjor. Industriarbeiderne måtte nøye seg med 3,5 prosent.

– En slik skjevfordeling provoserer. Men det er mer enn det. Den ødelegger lønnsfordelingen. For om noen skal få mer, så må noen få mindre, og i industrien i fjor, var det arbeiderne som fikk mindre, sa LO-lederen.

En viktig årsak til denne skjevfordelingen er store bonusutbetalinger påvirker ramma i lønnsoppgjøret. Det påvirker fordelingen mellom gruppene og gjør forhandlingene vanskelig. Over 21 prosent av lønnsveksten for toppledere i oljenæringen var drevet av bonuser.

– Derfor var det en liten, men viktig seier for oss at vi fikk NHO med på et arbeid fram mot lønnsoppgjøret i 2025 på å få kontroll på dette. Men det er sånt som står i protokollen, og ikke nødvendigvis blir plukket opp av journalistene, sa Hessen Følsvik.

Men FriFagbevegelse er på saken.

– Fordelingen må være mer rettferdig

I protokollen står det at «partene er enige om at omfanget og praktisering av bonuser er noe det må fremskaffes kunnskap om fram til mellomoppgjøret i 2025.»

Her vises det også til bestemmelsene om lokale forhandlinger.

Selv om det i første omgang bare er innhenting av kunnskap, lovte LO-lederen å ikke gi seg med det.

– Her skal ikke arbeidsgiverne få slippe unna. Vi skal sitte på dem som en klegg og minne dem på at fordelingen må være mer rettferdig, sa hun.

Kommentar: «Ekstra høy lederlønn må ikke kamufleres i bonuser»

Warning
Annonse
Annonse