JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrFs veivalg:

KrF-topp i Trondheim håper Ropstad flopper

KrFs gruppeleder i Trondheim bystyre Geirmund Lykke håper forhandlingene med Solberg-regjeringen mislykkes så Knut Arild Hareide kan fortsette som partileder.
KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Martin Guttormsen Slørdal (arkivfoto)

– Jeg har aldri vært tilhenger av å gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp. I det ligger selvfølgelig en forhåpning om at forhandlingene skal strande, sier Lykke til NRK.

Knut Arild Hareide har sagt at han vil føre forhandlinger med Ap og Sp dersom nestleder og forhandlingsleder Kjell Ingolf Ropstad ikke lykkes med forhandlingene med Solberg-regjeringen.

Hareide tapte kampen. Nå blir det blå flertallsregjering

Geirmund Lykke tror han har mange med seg.

– Det vil forbause meg om den halvparten som stemte mot forhandlinger med Solberg-regjeringen, synes det er et mål at disse forhandlingene skal lykkes. Inntil vi har en enighet på bordet, er det fortsatt muligheter, sier Lykke.

Simen Bondevik, barnebarnet til tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og leder for KrFU i Akershus, gråt i landsmøtesalen da den røde siden tapte. Han sier han nå sitter på gjerdet når det gjelder spørsmålet om han skal melde seg ut av partiet.

– Jeg kommer ikke til å melde meg ut før vi faktisk sitter i regjering med Frp eller Knut Arild Hareide formelt har gått av, men det er ikke sikkert at regjeringsforhandlingene fører fram, sier Bondevik.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold fra Telemark KrF maner til tålmodighet.

– Vent og se hvordan sonderingene og forhandlingene går. Vent og se hva vi eventuelt faktisk får til med regjeringsforhandlingene før noen melder seg ut, sier Bekkevold, som også stemte rødt.

Pensjon fra første krone kan være tapt når KrF velger Erna Solberg, sier Ap-politiker

LO-lederen mener KrFs valg flytter norsk politikk lenger til høyre

Venstresiden varsler knallhard opposisjon mot en blå flertallsregjering

Annonse
Annonse