JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona og frontfagoppgjøret

Kun to personer kan avgjøre en stans for frontfagoppgjøret, mener riksmekleren

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland mener at det bare er hvis delegasjonslederne i frontfagoppgjøret blir syke, det vil være aktuelt å utsette årets tariffoppgjør.
RIKSMEKLEREN: – Alle kan erstattes, unntatt Eggum og Lier-Hansen, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Han oppfordrer partene i frontfagsoppgjøret å ha færrest mulig folk i delegasjonen.

RIKSMEKLEREN: – Alle kan erstattes, unntatt Eggum og Lier-Hansen, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Han oppfordrer partene i frontfagsoppgjøret å ha færrest mulig folk i delegasjonen.

Leif Martin Kirknes

torgny@lomedia.no

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland har i dag hatt møte med Fellesforbundet og Norsk Industri i dag for å forberede meklingen i frontfaget, og blitt enige om hvordan en skal forholde seg til korona-smitten som langt på vei stopper samfunnet.

Kan erstattes

– Hvis Jørn Eggum eller Stein Lier-Hansen blir syke, kan det være snakk om å utsette meklingen, ellers er det ikke. De aller fleste i delegasjon kan erstattes, sier Riksmekleren.

Slik vil koronaviruset påvirke lønnsforhandlingene, mener eksperter

VG melder i dag at det er fire i Norsk Industris delegasjon som er i «korona-problemer».

– Jeg kan bekrefte at fire medarbeidere i og tilknyttet vår forhandlingsdelegasjonen er rammet eller er til vurdering for om de kan forhandle videre. Jeg håper at vi klarer å gjennomføre forhandlingene i privat sektor, men jeg er i tvil, sier Lier-Hansen til VG.

Begrens størrelsen

– Dette er nytt for meg, sier Ruland, og siden det ikke ble nevnt for ham på møtet, regner han med at det er noen litt perifere personer i delegasjonen.

– Jeg har oppfordret partene til å redusere størrelsen på delegasjonene som er til stede fysisk på Hotel Opera, og det er partene enige i.

Fellesforbundet står fortsatt på lønnskravene: – Industrien hadde et godt resultat i 2019

Riksmekleren mener at det er mange andre måter å gjennomføre diskusjoner i delegasjonen på enn å samle alle i samme rom.

Tror på mekling

Det er helsemyndighetenes råd som gjelder når Riksmekleren og partene skal forholde seg til korona-smitten.

– Det er ikke brudd ennå. Kanskje en unngår mekling?

p

– Ja, det er så mye uforutsigbart som skjer, av og til er det oppgjør en er helt sikker på skal komme til mekling som ikke kommer, og motsatt. Situasjonen nå er helt spesiell, sier Ruland, som er ganske sikker på at det blir mekling med innspurt i slutten av mars.

Frontfaget har frist 1. april.

Annonse
Annonse