JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2024

LO fornøyde med statsbudsjettet: – Sikrer fortsatt lav ledighet

Roger Bjørnstad, LOs sjeføkonom, synes regjeringen har levert et godt budsjett.
Roger Bjørnstad ggir regjeringen ros for et godt tilpasset budsjett.

Roger Bjørnstad ggir regjeringen ros for et godt tilpasset budsjett.

Jonas Fagereng Jacobsen

helge@lomedia.no

Regjeringen bruker 37,5 milliarder kroner mer oljepenger enn i fjorårets budsjett. Roger Bjørnstad mener det er en passe økt oljepengebruk i en tid hvor familiene sliter.

– Det som er veldig positivt nå, er at vi har høy sysselsetting. Budsjettet legger opp til at det skal fortsette. Det er det aller, aller viktigste, sier Bjørnstad.

Klokere politikk

I tillegg trekker han fram at budsjettet gir rom for et grønt industriløft, støtte til Ukraina-krig og Ukraina-flyktninger.

De sosiale tiltakene som kom i revidert nasjonalbudsjett er videreført. Det bidrar til mange ekstra milliarder til familier i dyrtiden.

Kommuneøkonomien styrkes, forsvaret styrkes og arbeidsmarkedstiltakene styrkes.

– Budsjettet gir også et gjennomslag for en ny tenkning innen arbeidsmarkedspolitikken. Vi har ment at man må trappe denne opp og vri det mer mot de som står lenger unna arbeidsmarkedet. Det gjør regjeringen her. Nå kan vi utnytte tidsvinduet som et sterkt arbeidsmarked gir for å inkludere enda flere, sier Roger Bjørnstad.

Få oversikt: Dette betyr budsjettet for din lommebok

– Godt balansert

Også LO-leder Peggy Hessen Følsvik slår fast at dette er et godt balansert budsjett.

– Norges Banks renteøkninger er knyttet til internasjonale forhold og budsjettet gir ikke grunnlag for økte renter her hjemme. Ingen nye renteøkninger, lavere barnehagesatser og det at ni av ti vil få lavere, sier Hessen Følsvik i en pressemelding.

Samtidig mener LO-lederen at det fortsatt er rom for ytterligere tiltak som letter belastningen på husholdningene som nå har det vanskelig.

Warning
Annonse
Annonse