JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krig i Ukraina:

LO gir en million til hjelpearbeidet i Ukraina: Ber alle brette opp ermene og bidra

LO fordømmer Russlands invasjon i Ukraina på det sterkeste. Mandagens Sekretariatsmøte bevilget en million kroner til hjelpearbeid i Ukraina. LO krever, som den internasjonale og europeiske fagbevegelse, umiddelbar tilbaketrekking.
UT AV UKRAINA: LO-sekretariatet, med LO-leder Peggy Hessen Følsvik i spissen, krever at Russland umiddelbart trekker seg ut av Ukraina.

UT AV UKRAINA: LO-sekretariatet, med LO-leder Peggy Hessen Følsvik i spissen, krever at Russland umiddelbart trekker seg ut av Ukraina.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Sekretariatet i LO møtes hver mandag, og er LOs høyeste organ mellom representantskapsmøtene og kongressen. Mandag bevilget LO en million kroner til hjelpearbeid i Ukraina, nabolandene og her hjemme. Halve summen skal kanaliseres gjennom Røde Kors, får FriFagbevegelse opplyst.

Samtidig har det norske LO et klart budskap til sin søsterorganisasjon i Russland: LO ber russisk fagbevegelse jobbe for dialog i fred.

– Situasjonen er alvorlig. Russlands handlinger forårsaker store tap av menneskeliv og ødeleggelser for øvrig. De har satt freden, utviklingen og stabiliteten vi har oppnådd de siste 30 årene i Europa i fare. De humanitære lidelsene i Ukraina er enorme og vi kan forvente oss store flyktningstrømmer ut av Ukraina de neste dagene, heter det i uttalelsen vedtatt på Sekretariatsmøte.

Stanislav slit på jobb i Trondheim: – Eg ville helst dratt tilbake for å hjelpe vennene mine med å forsvare Ukraina

Ber alle om å bidra

LO ber alle her hjemme gjøre det de kan for å støtte Ukraina.

Organisasjonen ber om tiltak for å sikre ukrainere trygg flukt ut av landet og reduserte køer på grensestasjonene i henhold til anbefalingene fra UNHCR.

LO ber også norske myndigheter om å åpne dørene for et større antall ukrainske flyktninger, slik at de kan søke ly her fram til de trygt kan komme hjem igjen.

Mange av LOs medlemmer vil bli berørt av den nye situasjonen i Europa. Det gjelder de i samfunnskritiske funksjoner, i forsvaret, i helsesektoren. l transport og alle andre som er opptatt av å sikre fred.

Warning
Annonse
Annonse