JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO mener Skiforbundet har misligholdt avtale:

LO stopper utbetalingene til Skiforbundet

En juridisk betenkning hevder at Norges Skiforbund har brutt samarbeidsavtalen og at Bråthen-saken skader LOs omdømme.
KONFLIKT: Clas Brede Bråthen er uønsket videre hos Skiforbundet.

KONFLIKT: Clas Brede Bråthen er uønsket videre hos Skiforbundet.

NTB

helge@lomedia.no

FriFagbevegelse får bekreftet at LO nå vil holde penger tilbake inntil det gis opplysninger om hva pengene fra sponsoravtalen til LO skal brukes til.

Skiforbundets ledelses håndtering av Bråthen-saken skader LOs omdømme. Dette er mislighold av vår samarbeidsavtale. Vi har rett til å trekke oss nå, men vi velger å stå ved hopperne, sier LO-sekretær Are Tomasgard i en pressemelding.

Les mer: Clas Brede Bråthen – med HK i ryggen – tar ut stevning mot Norges Skiforbund

Fullfører kontraktsperioden

En betenkning utført av jussprofessor Geir Woxholth etterlater liten tvil om at LO har anledning til å heve kontrakten nå.

– Selv om vi antakelig har rett til å heve avtalen, er vår foreløpige vurdering å stå ved hopperne ut kontraktsperioden. Hopplandslaget har mye å være stolte av, og vi i LO er stolte av hopperne og lederne i hopp.

– Vi kan imidlertid ikke akseptere hvilken som helst framtreden av Skiforbundet. For at LO skal betale det resterende beløpet kontrakten berammer, ønsker vi at Skiforbundets ledelse skriver under en ny tilleggsavtale, som sikrer at pengene LO har forpliktet seg til å betale inn for kontraktsåret 2021/2022 – på en tydelig og etterprøvbar måte disponeres uavkortet til satsing på hopp for både kvinner og menn, sier Tomasgard.

Bakgrunn: Bråket rundt sportssjef Clas Brede Bråthen kan sette en stopper for LOs hopp-sponsing

Mislighold

Samarbeidsavtalen mellom LO og Norges Skiforbund om hopplandslaget startet i 2016 med en varighet på 3 år. I 2019 ble den fornyet med 3 år og varer til april 2022.

Jussprofessor Geir Woxholth slår fast at Skiforbundet mest sannsynlig brutt samarbeidsavtalen.

– For LO er det meget alvorlig at vi har kommet i denne situasjonen. Ledelsen i Norges Skiforbund må bære det hele og fulle ansvaret, sier Are Tomasgard, LO-sekretær med ansvar for samarbeidsavtalen i LOs ledelse.

I betenkningen konkluderer Norges fremste jussekspert på feltet med at:

«Skiforbundet mest sannsynlig har misligholdt samarbeidsavtalen ved å ha satt LO, og mest sannsynlig de øvrige sponsorene, i en slik posisjon at deres anseelse må anses skadet.»

Dette misligholdet gir mest sannsynlig sponsorene en rett til å heve samarbeidsavtalen, ifølge Woxholth.

Omdømmet svekket

– Etter vårt syn understreker dette alvoret i måten Skiforbundet har håndtert Bråthen-saken på. LO har som sponsor aldri hatt til hensikt å påvirke Skiforbundets beslutninger i personalsaker. Men vi sponser hopplandslagene blant annet for å få vårt omdømme styrket. Ikke svekket, sier Tomasgard.

Warning
Annonse
Annonse