JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO i Oslo og Viken

Lokal LO-leder etter ny nedstengning: – Det er klart vi er bekymret nå

LO i Viken Oslo er bekymret etter at hele Viken-regionen ble nedstengt. Særlig gjelder det uorganiserte arbeidstakere, som oppfordres til å organisere seg.
Ulf Lervik

Ulf Lervik

Kai Hovden

Stort sett alt av handels- og servicetjenester i Viken-regionen ble stengt på få timers varsel mandag kveld. Det gjelder alt fra kjøpesentre til kino og restauranter, med unntak av take away.

– Det er fryktelig tragisk den situasjonen mange av våre medlemmer møtte tirsdag morgen. Det er mange butikker som må permittere. Det er klart vi er bekymret for den situasjonen som er i arbeidslivet nå, sier Ulf Lervik, regionleder i LO Viken Oslo.

– Men når det gjelder spesielt de uorganiserte bedriftene i dette området, er det nok grunn til en større bekymring. Vi får en del tilbakemeldinger som er ganske bekymringsfulle, sier Lervik.

15.000 koronaledige vil aldri komme tilbake i jobb igjen, frykter forsker

Planlegger krisemøte

Det er særlig de uorganiserte arbeidstakerne han bekymrer seg for. Fagorganiserte har gode sikkerhetsnett gjennom tillitsvalgte og fagforeningene som også har bygget kompetanse gjennom pandemien, forklarer han.

Rådet er å organisere seg i et LO-forbund, som opplever medlemsvekst som aldri før under pandemien.

– Det er ganske mange som kontakter oss og fagforeninger som ikke er organisert, men som ønsker seg det. Vi har aldri fått så mange medlemmer som nå, sier Lervik.

Nøyaktig hvor mange som permitteres, har ikke LO oversikt over ennå. Det planlegges et digitalt møte med tillitsvalgte for å få den oversikten. Det møtet skal bli avholdt etter LO-leder Hans-Christian Gabrielsens begravelse neste tirsdag.

Roser trepartsamarbeidet

– Vi er bekymret nå, det er mange arbeidsplasser som har hatt det tøft et helt år, og som fikk det enda tøffere med den beskjeden mandag. Men vi har forståelse for at tiltakene må iverksettes og at liv og helse går først, sier Lervik.

Han sier at trepartssamarbeidet i Viken fungerer godt, og at LO, NHO og fylkeskommunen eller kommunene jobber mot samme mål.

– Vi jobber for å tilrettelegge tiltak, og snu hver stein for hindre smittespredning og å bevare arbeidsplasser, sier Lervik.

Nav-sjefen: – Pandemien har synliggjort hvor mange viktige oppgaver som løses av dyktige medarbeidere i velferdssamfunnet

Artikkelen er endret av FriFagbevegelse 19.3. Det dreier seg om mindre endringer, for det meste korrigeringer og presiseringer.

Warning
Annonse

Flere saker

Annonse