JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny regjeringsplattform:

LO-lederen: – En regjering for vanlige arbeidsfolk

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener den nye regjeringens plattform forplikter seg til de viktigste kravene fra fagbevegelsen.

Martin Guttormsen Slørdal

helge@lomedia.no

Dette er en regjeringsplattform som prioriterer arbeid og velferd, poengterer hun overfor FriFagbevegelse.

– Den nye rødgrønne regjeringen legger opp til å gjenreise norsk industripolitikk. Vi får en mer aktiv næringspolitikk, som skaper jobber og kutter utslipp, sier hun til FriFagbevegelse.

Få oversikten: Dette ønsker Støre-regjeringa å gjøre med arbeidslivet

Penger til velferd

LO-lederen peker også på stans i privatiseringen og styrking av velferden som viktige seire i den rødgrønne regjeringsplattformen.

– For LO har det vært viktig at pengene vi betaler i skatt bør gå til velferd, ikke til profitt for private selskaper. Nå blir dette stanset av den nye regjeringen, sier Følsvik.

Hun er også glad for at konkurranseutsetting og anbudsutsettelse i velferdstjenestene fases ut.

Hurdalsplattformen: To vesentlige ting mangler i regjeringsplattformen, mener SV og Rødt

Den nye regjeringen forplikter seg til å sette i gang med en storrengjøring i norsk arbeidsliv. Norgesmodellen for et seriøst arbeidsliv skal innføres, og gjennom dette sikre at det ved alle offentlige innkjøp skal stilles krav om blant annet om bruk av fagarbeidere, lærlinger og ryddige lønns- og arbeidsvilkår.

– Nå kan vi endelig få ryddet opp i de uverdige forholdene og usikkerheten som altfor mange lider under, sier Følsvik og legger til:

– Et av de første oppdragene til vår neste arbeidsminister blir å fjerne den generelle adgangen til midlertidig ansettelse og styrke retten til heltid i lovverket.

Ny regjeringsplattform: Sjøfolket har kjempet i 13 år: Nå blir det norsk lønn i Norge

Rettferdig pensjon

LO-lederen er også glad for at den nye regjeringen lover å levere på LOs krav om rettferdig pensjon.

– Våre medlemmer som har slitt seg gjennom et langt arbeidsliv skal få muligheten til å gå av med en verdig pensjon. De skal ikke avspises med smuler. Jeg er derfor glad for at det i regjeringsplattformen slås fast at den nye rødgrønne regjeringen skal innføre pensjon fra første krone, bidra til å sikre en ny AFP-ordning og gjenoppta forhandlinger om den såkalte særaldersgrensen, sier Peggy Hessen Følsvik.

Warning
Annonse
Annonse