JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foodora:

LO-lederen hyllet Foodora-syklistene: – En viktig del av samfunnsoppdraget

LO leder Hans-Christian Gabrielsen trakk fram de ansatte i Foodora som helter i det norske arbeidslivet, under en markering på Youngstorget i Oslo.
ROS: LO-lederen møtte tillitsvalgte fra Foodora på Youngstorget i Oslo. Gabrielsen roste syklistene for hvordan de har jobbet under koronakrisa.

ROS: LO-lederen møtte tillitsvalgte fra Foodora på Youngstorget i Oslo. Gabrielsen roste syklistene for hvordan de har jobbet under koronakrisa.

Ida Bing

ida.bing@lomedia.no

– Uten disse karene som holder hjula i gang, hadde mye sett mer negativt ut for langt flere. De ansatte i Foodora utgjør en viktig del av samfunnsoppdraget, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen under markeringen.

Torsdag formiddag møtte Gabrielsen syklister og tillitsvalgte i Foodora, for en markering av det Gabrielsen trekker fram som et godt eksempel på en gruppe som holder samfunnet i gang under koronakrisa.

– Folk i karantene får mat levert hjem på døra, og syklistene bidrar til at lokale restauranter som risikerte stenging eller konkurs, kan holde åpent og klare seg gjennom krisa, pekte Gabrielsen på.

LO-lederen takket syklistene, og trakk fram at Foodoras kamp for tariffavtale for et halvt år tilbake, har gjort dem bedre rustet til å takle krisen som inntraff etter koronaviruset.

– Vi ser hvor viktig det er å ha ordna forhold når en krise som dette inntreffer. Jeg synes Foodora er en utrolig god illustrasjon på betydningen av det organiserte arbeidslivet, og hvor viktig det er å ha dyktige tillitsvalgte.

Møtt krisa på en god måte

I fjor høst streiket syklistene i Foodora for tariffavtale. Den fikk de, og har i dag opparbeidet seg en solid base med tillitsvalgte.

Espen Utne Landgraff er leder i Foodora-klubben i Oslo i Fellesforbundets avdeling 4. Han er godt fornøyd med Gabrielsens ord:

– Det er godt å høre de ordene fra LO-lederen, og det er fint at folk får øynene opp for den jobben vi og andre gjør, og at vi holder det gående gjennom krisa.

Gabrielsen var tydelig på at hadde det ikke vært for disse syklistene, så hadde det vært mange flere permitteringer og konkurser i restaurantbransjen.

Nestleder i Foodora-klubben Paul Olai-Olssen mener det skyldes at Foodora som firma er bedre rustet nå enn før.

p

– Arbeiderne og syklistene har møtt krisa på en helt fantastisk måte. En av grunnene til det er at vi har et bedre olja firma nå på grunn av jevnlige møter med ledelsen. Tillitsvalgtsystemet fungerer veldig bra, og avgjørelser kan diskuteres skikkelig før de settes ut i livet, sier Olai-Olssen til FriFagbevegelse.

– Informasjonsflyten har gitt en trygghet vi bare kunne drømme om før tariffavtalen, legger han til.

Klubbleder Landgraff nikker:

– Kommunikasjonen er veldig god nå og den går begge veier: tiltak som skal tre i kraft diskuteres, og vi rapporterer tilbake til ledelsen om hva som fungerer, slik at vi best mulig kan innrette oss etter situasjonen.

Organisering i ny økonomi

Under markeringen roste LO-lederen de tillitsvalgte for jobben de gjør, og løftet fram organiseringsviljen i selskapet.

– Alle som mener at den nye økonomien er så annerledes at det organiserte arbeidslivet ikke hører hjemme der, er med all respekt bare sludder. Det er utrolig viktig, og synliggjøres godt i disse dager, sa Gabrielsen.

p

– Betydningen av et godt organisert arbeidsliv motvirker de mest negative konsekvensene, og gjør at vi også kan komme oss raskere tilbake etter krisa, la han til.

LO-lederen mener Foodora-syklistene er noen av heltene som nå synliggjøres for mange.

– Veldig mange har fått seg en a-ha-opplevelse nå og ser hvilke yrkesgrupper som faktisk holder samfunnslivet vårt i gang.

Warning
Annonse
Annonse