JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømstøtte til bedriftene:

LO-lederen til Stortinget: – Ikke kast bort tida på politisk spill

LO-leder Peggy Hessen Følsvik ber partiene på Stortinget om å støtte regjeringens strømpakke. 
LO-leder Peggy Hessen Følsvik har oppfordret partiene på Stortinget om å støtte strømstøtteordningen. 

LO-leder Peggy Hessen Følsvik har oppfordret partiene på Stortinget om å støtte strømstøtteordningen. 

Ole Palmstrøm

aslak@lomedia.no

Når regjeringen mandag legger fram sin plan for å motvirke energikrisen og galopperende strømpriser i Norge, er opposisjonen på Stortinget godt forberedt. Til sammen kommer partiene med minst 81 forslag til hvordan Norge skal løse strømpriskrisen.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik frykter derfor at det kan ta tid før bedriftene får strømstøtten som regjeringen – med støtte fra både LO og NHO – la fram fredag i forrige uke.

– Utfordringene vi står overfor er for viktige og for store til at vi kan la den politiske debatten ende opp som en politisk auksjon. Politikerne kan ikke konkurrere om å by høyest. Det kan gå ut over folk flest og bedrifter, mener LO-lederen.

Resultat av trepartssamarbeid

Den nye tiltakspakken fra regjeringen skal ifølge næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) komme næringslivet til unnsetning.

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og har en kostnad på tre milliarder kroner. Regjeringen, LO, NHO og Virke er enige om en rekke tiltak.

– Vi har jobbet fram en god strømstøtteordning for bedriftene sammen med arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen. Dette er trepartssamarbeid på sitt beste, sier Hessen Følsvik. 

Når partiene skal diskutere over 80 forslag, er det viktig å tenke på at det handler om våre felles skattekroner, understreker LO-lederen.

– Dette er penger som må hentes fra statsbudsjettet i konkurranse med andre formål som er viktige for folk flest, poengterer hun.

– Det kan ikke være sånn at staten og fellesskapet alltid skal måtte ta risikoen i dårlige tider, mens bedriftene skal kunne ta overskuddet i gode tider, sier LO-lederen.

Ber om bred støtte

Hun legger vekt på at energikrisen en ekstraordinær krise.

– Derfor har vi sammen med arbeidsgiverorganisasjonene og regjeringen jobbet fram en strømstøtteordning for de bedriftene som rammes aller hardest, sier Hessen Følsvik.

– Denne støtteordningen er avgjørende for å sikre fortsatt drift og trygge arbeidsplasser i de bedriftene dette gjelder. Nå er det viktig at Stortinget støtter opp om ordningen, og at ikke den alvorlige situasjonen blir gjort til politisk spill, påpeker hun.

Mye lest: Denne bedriften slo alarm. Se hvor mye jernstøperiet får i strømstøtte

Annonse
Annonse