JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Nå får kabinansatte i SAS lønnsøkning

«Endelig» kan kabinansatte oppleve en lønnsøkning. Sent tirsdag kveld ble det enighet i den frivillige meklingen mellom LO-forbundet Kabinansattes Forbund og SAS.
Kabineansatte er sikret økt lønn. Dermed blir det ingen ny streik i SAS.

Kabineansatte er sikret økt lønn. Dermed blir det ingen ny streik i SAS.

Erlend Angelo

helge@lomedia.no

Resultatet og den nye tariffavtalen fører høyst sannsynlig ikke til noen feiring med bobler, men på bakgrunn av utgangspunktet er det et bra resultat.

– Avtalen sikrer et lønnstillegg for alle kabinansatte i flyselskapet. Det har vært helt uaktuelt for oss å gå ned i lønn. Nå får de kabinansatte et lønnstillegg på 3,7 prosent, sier forhandlingsleder Bjarte Stedje til FriFagbevegelse.

De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

– Jeg er glad for at vi har lyktes med å komme fram til en avtale som både gir mer i lønn til våre medlemmer og som tar hensyn til den krevende situasjonen som SAS er i, sier Stedje.

Lønnstillegget på 3,7 prosent gjelder fra 01.01.23. I tillegg har partene blitt enige om at de kabinansatte i SAS er sikret et lønnstillegg til våren som minimum tilsvarer det frontfaget kommer fram til.

– Det har vært svært krevende forhandlinger. SAS møtte til meklingen med krav om lengre arbeidsdager, lengre arbeidsperioder og dårligere forutsigbarhet. De kabinansatte i SAS var klar til å ta rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS slipper konflikt rett foran en travel julehøytid, legger han til.

Leder i Kabinansattes Forbund, Elin Roverudseter, skriver i en SMS sent tirsdag kveld at forbundet er fornøyd med at medlemmene får et lønnstillegg, fra 1.1.23 og tillegg i forbindelse med mellomoppgjøret til våren.

– Vi har unngått streik i en tid som er svært viktig for et kriserammet SAS, og vi sikrer dermed at passasjerene kommer hjem til jul, skriver Roverudseter videre.

Hun takker riksmekler Mats Ruland for stødig bistand i meklingene de to siste ukene.

Warning
Annonse
Annonse