JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik

Prøver å unngå julestreik i SAS: – Vi godtar ikke å gå ned i lønn nok en gang

Rundt 500 kabinansatte i SAS kan snart gå ut i streik om de ikke blir enige med arbeidsgiveren. – Forhandlingene er vanskelige, sier forbundsleder.
I sommer blei hundrevis av SAS-flygninger innstilt midt i sommerferien på grunn av streik.

I sommer blei hundrevis av SAS-flygninger innstilt midt i sommerferien på grunn av streik.

Beate Oma Dahle / NTB

herman@lomedia.no

Mandag 28. november gjør de kabinansatte i SAS et siste forsøk på å bli enige med arbeidsgiveren.

– Vi er innstilt på å forsøke å lande en avtale, men alt kommer egentlig an på motparten, skriver Elin Roverudseter i en epost til FriFagbevegelse.

Roverudseter er forbundsleder i LO-forbundet Kabinansattes forbund, som organiserer rundt 500 kabinansatte i SAS.

– Vi godtar ikke å gå ned i lønn nok en gang. Det er egentlig helt uaktuelt med en lønnsreduksjon i et yrke som allerede er definert som et lavlønnsyrke, sa Roverudseter før forhandlingene.

Siste: Nå får kabinansatte i SAS lønnsøkning

– Vi kan ikke gå konkret inn på forhandlingene av respekt for prosessen, men med så mange dager med mekling er det åpenbart at disse forhandlingene er vanskelige, skriver Roverudseter i en tekstmelding.

Blir det ikke enighet om en ny tariffavtale mandag, går saken til tvungen mekling. Blir de ikke enige da, kan det bli en ny storstreik i SAS.

Pilotstreiken midt i sommerrushet varte i 15 dager, og kosta anslagsvis selskapet mellom 100 og 130 millioner svenske kroner per dag. Da streika 900 piloter i Norge, Sverige og Danmark.

Warning
Annonse
Annonse